AS BIH NA TRKAČKOJ KONFERENCIJI U ŠTOKHOLMU: Željko Petrović najavio sastanak organizatora trka u BiH

U organizaciji Evropske atletske organizacije u Štokholmu se od 15. do 17. septembra 2022. godine, održala 3. Evropska trkačka biznis konferencija.

665
Željko i Nikola Petrović

Moje trčanje – trcanje.net

Učestvovalo je preko 450 predstavnika svjetskih i evropskih atletskih federacija, organizatora najvećih trkačkih događaja (maratona, polumaratona, ultramaratona, trail trka, kros trka i dr.), sportskih kompanija, medija, među kojima su aktivno učestvovali predstavnici Atletskog saveza BiH, Atletskog kluba Prnjavor i Međunarodne ulične trke “Prnjavor”, kao zvanični predstavnici Bosne i Hecegovine.

Treće izdanje Evropske trkačke biznis konferencije se poslije Frankfurta (2017.) i Praga (2019.) održala u konferencijskoj sali “Norra Latin” u Štokholmu pod sloganom „Spajamo trkačku industriju“. Tokom trajanja Evropske trkačke biznis konferencije preko 40 predavača učesnicima su prezentovali mnogobrojne teme od značaja za trkačku zajednicu, od kojih se izdvajaju: internacionalizacija događaja, marketing i strategije najvećih trkačkih događaja, potrebe modernog trkača, dodatni sadržaji koji prate organizacije događaja, tehnološka rješenja koja povećavaju kvalitet događaja i zadovoljstvo trkača, iskustva trkačke elite i zadovoljavanja njihovih potreba.

Konferencija koja se završila u subotu 17. septembra, simbolično je zatvorena diskusijom na temu “Budućnost trkačke industrije” i na taj način označila cilj koji je bio postavljen, da se posebna pažnja posveti društveno odgovornim aktivnostima koje su postale neizostavni dio svakog velikog trkačkog događaja.

Atletski savez BiH predstavlja Željko Petrović, glavni koordinator za ulične trke, polumaratone i maratone u BiH, učesnik Olimpijskih igara u Sidneju (2000.) u maratonu i organizator Međunarodne ulične trke “Prnjavor”, te Nikola Petrović, predstavnik AK “Prnjavor” i direktor Međunarodne ulične trke “Prnjavor”.

Tokom trajanja konferencije održan je sastanak na kome je donijet zaključak da je jako važno da se zajedničkim snagama radi na jačanju trkačkog pokreta u Bosni i Hercegovini.

– Prije svega moram da kažem da sam prije tri mjeseca izabran na mjesto koordinatora za atletska takmičenja van stadiona pri AS BIH. Maratoni, polumaratoni i ulične trke. Kao predsjednik jednog od vodećih atletskih klubova u BiH i organizator Međunarodne ulične trke u Prnjavoru koja je ove godine doživjela svoje 23 izdanje. Moj prevashodni cilj je da pokušamo da okupimo organizatore svih ovih manifestacija i da napravimo bolju komunikaciju između nas. Kao pokret bi mogli da idemo na više adresa za pomoć u organizaciji takmičenja, primjera radi za kompanije koje proizvode vodu i druge proizvode koje koristimo za startne pakete. Ideja je da se organizatori svih trka i manifestacija učlane u Atletski savez BiH radi lakše komunikacije i ozbiljnosti u nastupima. Treba da težimo na svakodnevnoj promociji trkačkog pokreta. Na tome smo Vam izuzetno zahvalni što činite preko vašeg portala. A mišljenja sam da bi trebali svi pozitivni primjeri biti adekvatno prezentovani. Nadam se da ćemo preko Atletskog saveza uskoro organizovati skup organizatora svih manifestacija u BiH, izjavio je za Moje trčanje Željko Petrović.

Vaši komentari

Banner