UGLJEVIK, 29. 10. 2022: Prijavi se na Lung Run i trči za čist vazduh

Mreža CEE Bankwatch Network i Modern Escape Europe u saradnji sa Centrom za životnu sredinu organizuju utrku pod nazivom “Lung Run Ugljevik” koja se ove godine održava 29. oktobra u Ugljeviku sa startom u 11 sati.

964
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Lung Run je međunarodna tematska utrka koja je osmišljena s ciljem da podigne svijest javnosti o štetnim uticajima zagađenja zraka, posebno onog prouzrokovanog termoelektranama na ugalj, te da se podstiče korištenje resursa i tehnologije koji vode ka zdravijoj životnoj sredini.

Lung Run Ugljevik je ulična/trail utrka dužine 10 km koja je prilagođena svima, kako rekreativcima tako i profesionalnim trkačima. Održava se u šumsko-rekreativnoj zoni opštine Ugljevik, omeđenoj rudnikom – površinskim kopom. Specifično okruženje u kojem se održava utrka omogućava trkačima jedinstven doživljaj i upoznavanje lokalne zajednice čije napore za održivošću i zdravom životnom sredinom podržavaju učešćem u utrci.

Info o utrci

Trajanje utrke je ograničeno na 3,5 sata. Organizator će objaviti informacije o utrci sa punim opisom staza i vremenskim ograničenjima na kontrolnim tačkama. Okupljanje učesnika u zoni starta i cilja (Ugljevik) je predviđeno za najkasnije do 10:30 prije podne. Start utrke je u 11:00 sati.

Prijavite se na ovu jedinstvenu utrku na OVOM LINK-u.

U startnoj zoni organizatori će preuzeti opremu koju takmičari žele da ostave na čuvanje, a koja će ih čekati u ciljnoj zoni nakon utrke. Organizator je odgovoran za opremu koja se predaje akreditovanom licu i koja se pakuje u vreće sa obilježenim startnim brojem.

Trasa Lung Run Ugljevik ima 250m elevacije (za detaljniji prikaz klikni na sccreenshot)

Startnina

Cijena startnine za trku na 10 kilometara iznosi 30 KM (15 eura).

U duhu solidarnosti, učešće na utrci je također i opredjeljenje da se pomogne lokalnoj zajednici vezano za društvena i ekološka pitanja. Startnine će se koristiti kao donacije zajednici za podršku ciljevima utrke i startnine su nepovratne.

Startnina za utrku na 10 km uključuje sljedeće:

– Startni broj (BIB)

– Pamučnu vrećicu

– Majicu za utrku

– Poklone sponzora

– Voće i užinu na stazi utrke

– Tačke za osvježenje na stazi utrke

– Osiguranje Gorske službe spašavanja

– Medalju trkačima koji su utrku završili unutar vremenskog ograničenja.

Prijavite se na ovu jedinstvenu utrku na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner