(VIDEO) Proslava 5. godišnjice Udruženja Trčanje i to (TiTo)

Udruženje Trčanje i to (TiTo) proslavilo je 5. godišnjicu svog postojanja i rada u petak, 06. 01. 2023. godine.

1226
Foto: Ednan Turalić
Banner

Tekst: TiTo PR tim / Video: Moje trčanje

Kako navode iz Udruženja, u ovih 5 godina stalo je mnogo truda i rada, pretrčanih kilometara i završenih trka.

Tim povodom su organizirali proslavu na koju su pozvali članove Udruženja, te predstavnike drugih trkačkih grupa i organizatora nekih od najboljih trka u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom su uručene i sljedeće plakete:

  • za doprinos promociji trčanja i zdravog načina života, plaketa je dodijeljena Udruženju Moje trčanje;
  • za organizaciju trke u Srebrenici i radu na vraćanju sportskih aktivnosti i pomirenju na ovom važnom prostoru, plaketa je dodijeljena Udruženju Dečki U Plavom;
  • za najbolje organizovanu trku prema ocjenama članova Udruženja, plaketa je dodijeljena NGO Marathon Sarajevo.

Pored plaketa, dodijeljena su i priznanja članovima Udruženja za doprinos radu grupe i sekcije To (Elza Suljagić i Alma Strika), za promociju grupe (Edina Harbinja), za realiziranu humanitarnu akciju (Sanela Fočo i Elmedina Hodžić). Trener grupe Jasmin Harbinja je dodijelio nagrade za predanost treninzima (Sanela Fočo i Alma Turajlić), redovno treniranje (Fatima Đozo), iznenađenje godine (Harun Suljagić), za ispunjenje plana priprema (Edina Harbinja), istrčanu trku (Ednan Turalić), povratak na trčanje (Elza Suljagić), najviše istrčanih trka (Najdan Talam i Abdulah Ljevaković) te crkavanje („cik“) godine (Jasmin Harbinja).

Na osnovu tabela rezultata članova, koje Udruženje uredno vodi tokom godine, dodijeljene su diplome za po tri najbrža vremena na trkama 5k (Jasmin Harbinja, Edina Harbinja i Amer Sipović), 10k (Jasmin Harbinja, Edina Harbinja i Najdan Talam), polumaraton (Jasmin Harbinja, Adi Šarčević i Edina Harbinja) i maraton (Edina Harbinja, Najdan Talam i Iryna Aniechkina).

Nakon toga su uručene i interne nagrade Udruženja, po osnovu glasanja članova, i to za bestija godine (Jasmin Harbinja), kraljicu humora i fashion ikonu godine (Nermina Kraljić), zloću i ljutka godine (Vedran Rodić), fotografiju godine (foto Edine Harbinja s Istanbul maratona), TiTo inspiraciju i mudricu godine (Edina Harbinja), te dušu grupe (Elmedina Hodžić).

Poslije formalnog dijela, prešlo se na neformalni dio i proslavu uz odličnu hranu, kolače i piće, a druženje se kasnije nastavilo i u Sarajevskoj pivnici.

Jasmin Harbinja, predsjednik Udruženja, izjavio je za Moje Trčanje:

– Hvala svim našim članovima, simpatizerima, prijateljima i partnerima za podršku. Idemo dalje i radujemo se novim treninzima, druženjima, trkama i godinama koje su ispred nas. Nadamo se da ćemo i dalje biti važan dio razvoja i okupljanja trkačke zajednice u BiH.

Vaši komentari

Banner