SARAJEVO RUNNING CLUB: Nova sezona Sarajevo Running Club-a kreće 2. marta!

Jedanaesta generacija popularne sarajevske Škole trčanja ili druga generacija Sarajevo Running Club – a svoja vrata otvara u četvrtak, 2. marta na prvom treningu.

950
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Prva dva treninga su probna i besplatna, te otvorena za sve zainteresovane da se pridruže.

Nakon decenije postojanja Škole trčanja, školsko zvono je odzvonilo i Škola je prerasla u prvi rekreativni klub u gradu – Sarajevo Running Club (SRC).

Rekreativno trčanje je idealna prilika da posvetite vrijeme sebi i svom zdravlju, poboljšate tjelesnu formu, skinete par kilograma viška ako ih imate, a sve to uz zabavna druženja u kojima se napor skoro i ne osjeti.

– Klub je osnovan s jednostavnim ciljem. Zajedno treniramo, putujemo, trčimo, učimo, zabavljamo se i razvijamo. SRC nije takmičarski klub, već isključivo rekreativni. Svaki vaš istrčani kilometar, bio on prvi, najbrži ili najljepši, predstavlja uspjeh svih nas – uspjeh kluba, izjavio je Elvedin Tunović, trener Sarajevo Running Club-a.

Polaznici će imati zajedničke treninge, na otvorenom, tri puta sedmično, u skladu sa stručno izrađenim planom. Treninzi se održavaju uglavnom na Vilsonovom šetalištu, utorkom i četvrtkom u 18 sati i subotom u 9 sati. Treninzi uglavnom traju oko sat vremena i sastoje se iz nekoliko faza.

– Uglavnom se treninzi sastoje iz uvodnog dijela gdje imamo zagrijavanje, zatim mobilnost i dinamičko zagrijavanje, to traje nekih 15 minuta. Onda prema planu svaki od trenera vodi svoje grupe na trčanje, dodao je Elvedin.

Treneri SRC-a su iskusni dugogodišnji trkači koji iza sebe imaju pregršt trkačkih uspjeha i istrčanih preko 200 maratona i polumaratona.

– SRC je puno više od samih treninga trčanja. Jedna okolnost, tačnije poznanstvo, mi je običnu nedjelju zamijenila sa užitkom, poletom, snagom i novom energijom. Do tog dana trčanje je za mene bio drugi svijet o kojem nisam znala ništa. Od „moja prva pretrčana 4 km“ uspjela sam doći prvo do trke 10K, a zatim do Sarajevskog polumaratona za svega par mjeseci, izjavila je jedna od polaznica SRC-a.

Svakako da su putovanja nezaobilazan dio SRC programa. SRC putuje na utrke u regiji, što predstavlja idealnu priliku za nezaboravna druženja. U proljetnom ciklusu putovaće u sljedeće gradove: Mostar, Beograd, Dubrovnik, Banjaluka, a za kraj ciklusa, 25.06. ćemo trčati Sarajevskog cenera.

Ukoliko imate slobodnog vremena, potrebna vam je još samo volja, pa da uz malo treninga i truda i vi istrčite polumaraton što je i krajnji cilj rekreativnog trčanja.

Za prijavu, kao i sve informacije o SRC-u posjetite njihovu web stranicu, a odgovore na sva pitanja možete dobiti na e-mail: src@sarajevomarathon.ba.

Vaši komentari

Banner