3. STAZAMA BOSNE SREBRENE: Gutić najbrži treći put zaredom; Hrnjić slavila u ženskoj konkurenciji

Danas je u organizaciji Udruženja DEČKI U PLAVOM u Srebrenici održano treće izdanje certificirane cestovne trke na 10 kilometara, “Stazama Bosne Srebrene”.

1005
Foto: Jadran Čilić
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Osim glavne trke na 10K sa startom i ciljom kod Robne kuće u Srebrenici, održane su i trke za djecu u tri starosne kategorije.

Najbolji na 10km su bili (muški): 1. Uroš Gutić (35:34), 2. Emir Hastor (37:24), 3. Zaim Šuman (37:25), (žene): 1. Alma Hrnjić (41:15), 2. Emina Alagić (41:21), 3. Dijana Terzić (49:05).

Gutić je tako po treći put zaredom pobijedio u Srebrenici. Prva tri trkača su ponovila plasman iz prošle godine. Uspješno je trku završilo 148 učesnika.

Kompletne rezultate 10K trke možete provjeriti na OVOM LINK-u.

Održane su i dječje trke koje su okupile gotovo jednak broj djece, kao i seniorska trka.

– Imali smo danas 147 djece učesnika na dječjim trkama. Većina te djece su iz Srebrenice i to je naš najveći uspjeh kad je u pitanju ova manifestacija, jer to je pokazatelj povratka sportskih takmičenja u Srebrenicu, predsjednik udruženja “Dečki u plavom”, Darko Lončar.

Najmlađi učesnik 10K trke: Azam Avdić iz Srebrenice

Trku u srebrenici su podržali: BH Telecom, Sarajevski kiseljak, Carlsberg, OSCE, Argeta, Spanish market, SecOne, Turistička zajednica Srebrenica.

Dan prije je Lončar dobio priznanje/nagradu za doprinos razvoju sporta i obrazovanja od Opštine Srebrenica.

Vaši komentari

Banner