2. STEEL TRAIL ZENICA: Još jedna uspješno okončana zelena trka

U organizaciji udruženja "Modern Escape Europe" je održana druga trail trka u Zenici, "Steel Trail Zenica - Zelena trka".

792
Foto: Dado Ruvić
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Događaj je održan na planini Tvrtkovac, u opštini Zenica, a takmičenje se odvijalo na tri distance pod sloganom “Trčimo iznad oblaka”.

Trčao se Pikolo Tvrtko na 2km sa 62m uspona (27 finišer), Mali Tvrtko na 10km sa 330m uspona (60 finišera) i Veliki Tvrtko na 25km sa 1057m uspona (31 finišer). Bilo je ukupno 118 trkača sa uspješno završenom trkom.

Najbolji na Pikolo Tvrtku su bili Milan Stupar i Dalal Kovač (koja je ponovila pobjedu od prošle godine), na Malom Tvrtku Samir Silajdžija i Emina Begić (oboje odbranili naslov od prošle godine), a na Velikom Tvrtku Nikola Čuić i Tea Papić.

Kompletne rezultate možete provjeriti OVDJE.

Steel Trail trku 2023. prethodila je Zelena akademija sa okruglim stolovima i diskusijama, čiji su voditelji stručnjaci iz BiH, regiona i dijaspore iz oblasti ekologije i aerozagađenja i predstavnici grada Zenica. Organizirane su i druge aktivnosti kao što su pošumljavanje, izložba slika Steel Trail 2022., biciklijada, japanska kaligrafija, origami radionica, sajam lokalne hrane i sokova, takmičenje u spremanju bosanskog lonca, igre na otvorenom za učenike osnovnih i srednjih škola, plogging (akcija čišcenja u kombinaciji sa laganim trčanjem) te planinarenje sa djecom i roditeljima.

Vaši komentari

Banner