WINGS FOR LIFE WORLD RUN: Sutra cijeli svijet trči za one koji to ne mogu

U tačno 13 sati po našem vremenu, u nedjelju 7. maja, oglasit će znak za start utrke Wings For Life World Run koja se trči sa ciljem prikupljanja sredstava za pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine.

528

Moje trčanje – trcanje.net

Zajedno s ostatkom svijeta trčati mogu i učesnici iz Bosne i Hercegovine – samostalno pomoću mobilne aplikacije ili na organizovanim utrkama u Mostaru i Sarajevu.

Wings for Life World Run je globalna humanitarna trka jedinstvenog formata u kojoj svi takmičari širom svijeta startaju u isto vrijeme, a umjesto cilja, presretačko vozilo ide za učesnicima i kada nekoga od njih prestigne, to je znak da može prestati trčati i početi slaviti.

Pored glavnih trka na sedam lokacija u svijetu, od kojih je nama najbliža ona u Zadru, učestvovati je moguće u nekoj od organizovanih utrka uz aplikaciju ili potpuno samostalno pomoću mobilne aplikacije, što trkačima omogućava izbor staze.

Učesnike koji trče uz aplikaciju lovi virtuelno presretačko vozilo, koje kreće 30 minuta nakon starta i postepeno povećava brzinu, a trka traje sve dok ne sustigne i posljednjeg učesnika.

Učesnici koji žele trčati App Run, aplikaciju trebaju uključiti 15 minuta prije početka trke, a tačno u 13 sati po lokalnom vremenu trebaju pritisnuti START i početi trku. Aplikacija će cijelo vrijeme pokazivati broj pretrčanih kilometara, brzinu takmičara i poziciju presretačkog vozila.

U Našoj zemlji, trči se na organizovanim lokacijama u Mostaru, u kampusu Sveučilišta Mostar i u kampusu Univerziteta u Sarajevu, gdje je za učesnike pripremljena i isplanirana optimalna ruta trčanja, okrepne stanice, kao i zajedničko zagrijavanje i zabava prije i nakon utrke. Lokalne utrke, organizirane su uz nesebičnu pomoć Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Sarajevu, Studentskog zbora sveučilišta u Mostaru i brenda Porsche.

Svi učesnici aplikaciju mogu personalizovati vlastitim fotografijama, te na društvenim mrežama podijeliti ostvareni rezultat i pokazati kako je izgledalo njihovo trkačko popodne.

Od 2014. godine, preko milion ljudi je učestvovalo u trci, u 195 zemalja svijeta, a pretrčali su milijardu kilometara i pomogli da se prikupi 38,3 miliona eura sa kojima je podržano 298 istraživačkih projekata. 100% iznosa svih startnina i donacija odlazi direktno na istraživanja povreda i pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine.

Trka se može pratiti u direktnom prenosu na Red Bull TV: Wings for Life World Run 2023, a i prijave su još uvijek moguće na App Run putem linka: Prijava – Wings for Life World Run.

Vaši komentari

Banner