(VIDEO) 4. SARA 5K KISELJAK: Odaziv trkača kao najveće priznanje za događaj

Solidna trka, dobra zabava i lijepo ugošćeni sportski zaljubljenici obilježili su četvrto izdanje simpatičnog trkačkog događaja u Kiseljaku kojem učesnici sve više ukazuju svoje povjerenje i poštovanje.

915
Pred start u Kiseljaku (Foto: Pavlović)
Banner

Tekst i video: Ersan Bijedić

Tome u prilog govori činjenica da Sara 5K Kiseljak zasad svake godine raste po broju učesnika kojih je prošle subote bilo ukupno 369.

Kao i svaka ulična, i ova trka ima svoje specifičnosti, ponešto valovitu, ali ipak dosta brzu stazu na 5 kilometara.

Više o rezultatskom dijelu sa trke u Kiseljaku čitajte na LINK-u.

Organizacijski ona drži kontinuitet, a ove godine je za pohvalu činjenica da je proširen nagradni fond na prvih pet u muškoj i ženskoj konkurenciji, da je zadržano nagrađivanje najboljih lokalnih trkača, čime se i oni dodatno stimuliraju na aktivnost, a posebno da su nagrađivani i pedeseti, stoti, 150. trkač… čime su domaćini zahvalnost ukazali i učesnicima koji obično ne mogu osjetiti draž podija, ali vrlo često predstavljaju pojedince koji iz vikenda u vikend svojim odlascima na ulična takmičenja i učešćem ulažu u razvoj rekreativno – amaterskog trčanja.

Atmosferu sa trke u Kiseljaku više možete doživiti kroz naš video u prilogu. Također o samim dojmovima sa događaja možete više saznati iz izjava MT sagovornika, a to su redom bili: Mirzet Halilović, Uroš Gutić, Hadis Kozlo, Alma Hrnjić, Emina Alagić i Marko Buljan.

Vaši komentari

Banner