2. KRALJEVSKA DESETKA: Silver Arrows iz Srebrenika zakazao novu trku za 26. augusta

Atletsko – rekreativni klub Silver Arrows (Srebrenik) će u subotu, 26. 8. 2023. biti domaćin drugog po redu trkačkog događaja pod nazivom “Kraljevska desetka 2023“.

3216
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Radi se o trkama na 5 i 10 kilometara koje će imati zajednički start od 19 sati, kao i dječjim trkama (u dvije dobne kategorije, 6 do 8 godina i 9 do 11 godina) na 200 metara koje će imati start od 18 sati.

Start i cilj trka u kraljevskom gradu Srebreniku ja na Korzu (ulica Alije Izetbegovića). Na 5K se trči jedan krug, a na 10K dva kruga. Saobraćaj će u pojedinim segmentima biti potpuno obustavljen ili regulisan, a cijela staza bit će pod stalnim nadzorom volontera i policije.

Prijave i nagrade

Startnina na 5K je 25 KM, a na 10K 30 KM, dok je učešće u dječjim trkama besplatno. Prijave možete obaviti na OVOM LINK-u, a otvorene su do 15. 8. 2023. godine.

Novčane nagrade i pobjednički pehar će se dodijeliti najboljima u navedenim trkama. A nagrađeni će biti i najbrža Srebreničanka i Srebreničanin.

Startni paket

Startni paket obuhvaća: DrySkin majica vrhunske kvalitete, startni broj (vodootporni) sa čipom, unikatnu livenu dizajnersku finišersku medalju, elektronsku diplomu, poklone sponzora, okrepu, medicinsku pomoć, elektronsko mjerenje vremena. Preuzimanje startnih paketa u „JU ZA KULTURU I INFORMISANJE“ je u zoni starta od 12:00 – 18:00h (za natjecatelje iz Srebrenika preuzimanje paketa će se vršiti u petak, 25.8.2023. od 17.00 – 20.00 sati).

Premijerno izdanje

Prošle godine je održano prvo izdanje Kraljevske desetke, a događaj je imao ukupno 139 finišera, od čega 49 u trci na 10 kilometara i 90 na 5km. O samim rezultatima više saznajte na LINK-u, a ukupno o događaju iz prošlogodišnjeg MT izvještaja na LINK-u.

AIMS certifikat

Predsjednik ARK Silver Arrows Osman Čekić je prošle godine najavio da domaćini u Srebreniku sa “Kraljevskom desetkom” imaju ozbiljne namjere.

– Kao što smo i obećali prošle godine, utrka ulazi u redovan kalendar i držimo tradiciju održavanja. Sam uspjeh i organizacija te zadovoljstvo učesnika na prvoj kraljevskoj utrci, kao i pozitivni komentari i pohvale samih građana grada Srebrenika, dali su nam vjetar u leđa. Ove godine dajemo više u svakom pogledu, bolji i veći fond za najbrže, bolji startni paketi, više podrške volontera i samih građana. U planu je i Pasta party poslije utrke, uz DJ-a. Idućeg mjeseca će nam AIMS mjeriteljica premjeriti obje staze (5K i 10K), tako da će već drugo izdanje Kraljevske desetke dobiti AIMS certifikat, najavio je Osman Čekić.

Osman Čekić

Vaši komentari

Banner