Deset dana dijeli nas od utrke “Sarajevski cener”

Ostalo je još deset dana do najpopularnije i najenergičnije, sada već tradicionalne utrke "Sarajevski cener" koja će biti održana 16. 07. u 20.00 sati sa startom i ciljem ispred sarajevske Vijećnice.

571
Banner
Banner
Banner

Piše: Ena Tahirović

Za one koji više uživaju trčati timski, kao i prethodnih godina, u sklopu Sarajevskog cenera biće održana i timska trka – 5K Team run.

Bilo da ste profesionalni trkač čija je misija postići još bolji lični rezultat ili rekreativac, amater/početnik, “vrata” utrke “Sarajevski cener” širom su vam otvorena.

Utrka, ovog puta, limitirana je na 700 učesnika, a online prijave traju do 10. jula. Stoga, ukoliko želite biti dio ove utrke i osjetiti sjajnu trkačku atmosferu koja će tog dana preplaviti ulice Sarajeva, važno se prijaviti čim prije putem oficijelne stranice udruženja sarajevomarathon.ba.

Za sve učesnike biće ovo još jedno nezaboravno iskustvo i veliki izazov, a trasa “Sarajevskog cenera” vodiće ih kroz najljepše dijelove grada, obilazeći historijske znamenitosti Sarajeva.

I ovog puta za vrijeme održavanja utrke doći će do posebne regulacije saobraćaja, te  će neke ulice u centru Sarajeva povremeno i naizmjenično biti zatvorene. Stoga, molimo naše sugrađane za razumijevanje, a istovremeno ih pozivamo da tog dana izađu na sarajevske ulice i osjete prekrasnu trkačku, sportsku atmosferu, te da se dobro zabave, ali i pruže podršku učesnicima utrke.

I ove godine najbrže učesnike očekuje bogat nagradni fond, kao i pokloni partnera utrke.

Za sve trkače, ali i posjetitelje i ovog puta spremili smo bogat zabavno – muzički program na After run partiju koji će biti održan na platou prekoputa sarajevske Vijećnice.

Sve potrebne informacije vezane za sam događaj možete pronaći na oficijelnoj stranici udruženja sarajevomarathon.ba.

Vaši komentari

Banner