1. OZREN TRAIL RUN: Trke na 12 i 24km na rasporedu 7. oktobra 2023.

Prvi Ozren Trail Run (trke od 12 i 24 km) će se održati u subotu 7. oktobra 2023. godine sa startom u 10 sati. Organizator je planinarski klub Ozren (Petrovo), a generalni sponzor trke opština Petrovo.

1152
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Očekuju se dobre vremenske prilike, u terminu kada Ozren planina može najviše da pruži trkačima.

Još uvijek velikoj većini trkača ostaje dovoljno vremena na raspolaganju da uvrste prvi Ozren Trail Run u svoj kalendar.

Na Facebook stranici Ozren Trail Run (LINK) između ostalog, možete dobiti sve informacije o položaju staze, visini iznosa kotizacije i načinu prijave.

Iz foto i video materijala, prezentovanog na ovoj stranici, nije teško pretpostaviti kroz kakve se ljepote prirode staza ove trke proteže.

– Ozren Trail Run je inicijativa nekolicine posvećenih sportskih radnika, emotivno vezanih za prostore Ozrena. Ljepotama ove planine i značaju očuvanja njenih resursa želimo bez odlaganja pokloniti pažnju koju zaslužuju, razvijajući ljubav prema prirodi, tjelesnu kulturu i zdrav sportski duh. Svjesni izazova kojeg organizacije ovakve sportske manifestacije predstavlja, oslanjamo se na dokazani entuzijazam trail trkača iz regiona sa vjerom da će njihov odziv Ozrenu 7. oktobra biti adekvatan, rekao je Mario Stanošević, sportski direktor trke.

Iz organizacije se zahvaljuju i pozdravljaju već prijavljene takmičare i svima koji već prate Ozren Trail Run, uz srdačan poziv svim ostalima da im se pridruže. Link za prijave možete pronaći OVDJE.

Vaši komentari

Banner