XVI KUTINA – VOLODER: Trčite u čast Franje Mihalića

Ove godine održat će se 16. tradicionalna međunarodna utrka Kutina-Voloder, in memoriam Franjo Mihalić-Jura, 11. 09. 2016. godine u Kutini, sa startom na glavnom gradskom trgu, u 10h i s ciljem u Voloderu. Prijave natjecatelja, kao i svake godine, počet će ujutro u 07 i 30h u Voloderu, a u 09 i 10h, sve prijavljene natjecatelje autobusi će prevesti na start utrke u Kutinu. Staza je službeno izmjerena i verificirana od strane HAS-a i boduje se za sve tri lige cestovnog trčanja u RH.

827

Ova utrka je sama po sebi vrlo posebna i nešto drugačija od ostalih cestovnih utrka u RH, jer prvo trčimo po samom gradu Kutini, prvih 5 km, a onda kroz naselja Repušnicu i G. Gračenicu. Trčimo do cilja u mjestu Voloder, gdje dolazimo na samu manifestaciju “Voloderska jesen”, o kojoj ne treba puno trošiti riječi i gdje nas očekuje mnoštvo ljudi i pregršt zanimljivosti za naše trkače.

Od ove godine utrka je još posebnija jer se trči na spomen najboljem maratoncu svih vremena s ovih prostora, Franji Mihaliću, osvajaču srebrne olimpijske medalje 1956. godine u Australiji, pobjedniku velikih svjetskih maratona, velikanu i legendi svjetske atletike i maratona, koji je rodom iz našega kraja, Moslavine, točnije mjesta Ludina u blizini Kutine.

Pošto je ovo utrka na 15 km, uvijek je veliki mamac za trkače rekreativce, jer ne moraju trčati polumaraton, a i sama konfiguracija staze ne zahtjeva neke napore. Oni nešto brži, na njoj testiraju svoju brzinu za predstojeće maratone i polumaratone. Isto tako, ove godine utrka će poslužiti i kao generalna proba nekim školama trčanja za prvi PM, koji će idućih mjeseci njihovi polaznici istrčati. Još jedna zanimljivost vezana za ovu utrku je što posljednji natjecatelji koji uđu u cilj, kako u ženskoj, tako i u muškoj kategoriji, dobivaju nagrade, te je iz ovoga vidljivo, da nije niti tako loše biti posljednji natjecatelj koji će protrčati ciljem utrke Voloderskih jeseni.

Isto tako, kao i svake godine, posebnu nagradu dobiti će najmlađi i najstariji sudionik utrke. Kao što svi znamo trčanje je u zapadnom svijetu postalo odavno stil i način života. Sve nas više stoga veseli da susrećemo ljude koji sve više koriste trčanje kao vid rekreacije i amaterskoga sporta, te svoje slobodno vrijeme provode na zraku i u prirodi. Mnogi trčanje smatraju kao jedan od najzdravijih i najjeftinijih vidova rekreacije. Trčanjem održavate tjelesnu težinu i kondiciju, a isto tako smanjujete stres i nervozu, to je isto tako korisno zbog nekih bolesti, npr. šećer i masnoća u krvi. Stoga kažu da su trkači sretniji u privatnom i produktivniji u poslovnom životu.

Nakon svega ovog pročitanog, Vama jedino preostaje da uzmete svoje tenisice i ostalu opremu za trčanje, te veselo izađete iz svojih kuća i stanova i pridružite se mnoštvu trkača iz cijele Hrvatske, susjedstva i svijeta u nedjelju 11. 09. 2016. godine, i uputite se na ovu po mnogočemu specifičnu i popularnu utrku. Tamo će Vas dočekati vrlo ljubazni domaćini, koji će Vaš boravak na ovoj utrci učiniti što ljepšim i produktivnijim. Veselimo se Vašem dolasku i očekujemo Vas u što većem broju na 49. Voloderskim jesenima!

Valja napomenuti da sve sudionike očekuju prekrasne učesničke medalje na ulasku u cilj….i prekrasne trkačke majice ( DRY-FIT ) te  ručak i cuga na ulasku u cilj utrke na 49.Voloderskim jesenima!

PLAKAT

Utrku organizira Atletska Udruga „Moslavina u pokretu“, a ove godine pokrovitelji utrke su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Grad Kutina, Grad Popovača i Sisačko moslavačka županija.

Sve detaljne informacija i PRIJAVE pronađite na službenoj web stranici.

Veselimo se Vašem dolasku i očekujemo Vas u što većem broju na 49.Voloderskim jesenima!

Vaši komentari

Banner