Banja Luka u septembru proslavlja 10 godina Banjalučkog polumaratona i trči 4. Bingo Banja Luka Maraton

Prije 10 godina grupa entuzijasta, rekreativaca i ljubitelja trčanja, pod tadašnjim vođstvom Trkačkog rekreativnog kluba "TRK", pokrenula je i priču koja traje i dan danas - Banjalučki polumaraton, a koja je vremenom dobila obrise jednog od najvećih trkačkih događaja u Banjoj Luci.

724
Start 2023.

Moje trčanje – trcanje.net

Te 2015. godine takmičilo se oko 1.000 polumaratonaca iz dvadesetak zemalja, a trasa je prolazila kroz sve dijelove grada.

Od te godine počele su ulice i parkovi Banjaluke da budu prepuni rekreativaca, i mlađih i starijih, koji su trenirali za isti cilj – istrčati Banjalučki polumaraton.

Danas, nakon što se cjelokupna priča rapidno proširila i postala prepoznata kao valjana, imamo produkte istrajnosti i ljubavi, a to su: 4. Bingo Banja Luka Maraton, 10. Nike Banjalučki polumaraton, Sport Vision 10K, Dream team štafeta 2x5K, Humanitarni Fun run 1,2K i, najslađa, Bambini trka 200m.

Poseban popust kod za startninu na Banja Luka maratonu, koji je na rasporedu 29. septembra, mogu koristiti čitaoci Moje trčanje. Kod koji trebate upisati u polje “kod za popust” prilikom prijave je: MOJETRCANJE. Akcijska cijena za pojedinačne trke na 10km, 21.1km i 42.2km sa ovim kodom iznosi 40KM, dok cijena za štafetnu trku (2x5km) iznosi 60KM za ekipu.

Ovog septembra ulice Banjaluke odisaće notom zabave, smijeha, druženja, sporta i zdravlja, a svi oni koji se odluče za učešće u nekoj od navedenih trka imaće priliku da trče stazama sertifikovanim od strane AIMS-a i tako u bilo kojem trenutku znati koliko im je ostalo do cilja. Ciljnoj liniji ove, kako i proteklih godina, isplati se pohrliti, jer je na cilju zabava zagarantovana.

Link za prijave na trku 29. 9. 2024.

Direktor ovogodišnjeg Banjalučkog maratona, Miloš Lolić, istakao je kako ovakvi događaji, prije svega, doprinose stavljanju Banjaluke na mapu svijeta, ali i turističkom razvoju Grada.

– Neki od ovogodišnjih učesnika vjerovatno su odrastali uz Banjalučki polumaraton, a sada kao odrasle osobe mogu da uživaju u svim čarima jedne šire priče, što je od samog početka i bio cilj, naglasio je Lolić i dodao kako najveća zahvalnost za sve što nas čeka 29. septembra odlazi u ruke Gradu Banja Luka kao strateškom sponzoru i kompaniji “Bingo” kao generalnom pokrivitelju.

Ove godine ništa manja zahvalnost neće pripasti i prijateljima iz kompanija Nike, Sport Vision, Sara, Enervit, NLB Bank, Verano Motors, EFT, Barilla, Courtyard by Marriott, Info Media Group i Curaprox, jer bez njihovog doprinosa priča ne bi bila potpuna, a startni paketi nezamislivi.

Jubilarna proslava 10. Nike Banjalučkog polumaratona biće upriličena 27. septembra, dok ćemo 29. septembra izaći na ulice Banjaluke da bismo protrčali novom stazom i uživali u prelijepim predjelima grada.

Vaši komentari

Banner