U novu godinu sa novim fitnes planerom

Već smo više puta pisali o važnosti evidencije treninga kod trkača.

4256

Piše: Dražen Filipović

U jednom od tekstova (Deset savjeta za maratonce početnike) napomenuli smo važnost vođenja trkačkog dnevnika tzv. runninglog-a.

Međutim u razgovoru sa brojnim trkačima došli smo do zaključka da većina nas evidenciju svojih treninga prepušta nekoj od fitnes aplikacija.

Ma koliko to na prvu ruku izgledalo praktično teško da može zamijeniti “old skul” način evidencije pomoću olovke i papira. Tako i samo pisanje bilješki o završenom treningu može pružiti bolju motivaciju da redovitije treniramo. Ali ko još ima volje i vremena zapisivati detalje svakog treninga?

Možda smo ipak pronašli neku zlatnu sredinu. Pokušali smo napraviti mali fitnes planer koji bi trebao zadovoljiti osnovne potrebe trkača rekreativca. Umjesto upisivanja vrste treninga dovoljno je zaokružiti odgovarajuću ikonicu u kalendaru te navesti vrijeme trajanja treninga, kilometražu ili zapisati kratke detalje o treningu.

Ovo je pokušaj pojednostavljivanja trkačkog dnevnika svođenjem na osnove. Iako nije savršeno rješenje ipak se nadamo da može poslužiti kao pomoć pri evidenciji vaših budućih treninga u 2019. godini.

Ovdje možete preuzeti pdf verziju za print:
Moj fitnes planer color ispis

Vaši komentari

Banner