MLADEN STEVANOVIĆ: Završio 2018. kao 8. na svijetu u trčanju na 6 sati!

Za ultramaratonca Mladena Stevanovića 2018. godina je bila veoma uspješna, oborio je dva nacionalna rekorda, a godinu je završio na osmom mjestu na svijetu u kategoriji ultramaratona, trčanje na 6 sati.

1623

Piše: Ljilja Lukić

Mladen  je u martu ove godine postavio novi rekord BiH u trčanju na 6 sati. Na ultramartonskoj trci koja je održana u Beogradu po deveti put, on je, osim rekorda BiH, postavio i rekord staze – 82,3 km.

Ovaj rezultat ga je doveo na osmo mjesto u svijetu kada je u pitanju ova kategorija.

Već u septembru oborio je još jedan nacionalni rekord.

Sveti Martin na Muri bio je poprište svjetske dugoprugaške elite na 30. po redu Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 km pod okriljem Svjetske asocijacije ultra trkača, gdje se okupilo oko 300 ultramaratonaca iz 38 zemalja svijeta.

Po prvi put na ovom takmičenju nastup je zabilježila i naša reprezentacija sa svojim devetočlanim timom i zauzela 19. poziciju, a Mladen je istrčao novi bh. rekord na 100 km 7:22:11.

– Što se tiče 2019. cilj mi je da popravim rezultat na 6 sati, mislim da to mogu, jer sam na Svjetskom prvenstvu u septembru imao bolji prolaz na 6 sati od onog u martu. I još jedno Svjetsko prvenstvo, ovog puta na 50 km, u septembru u Rumuniji, kaže Mladen.

Osim ovoga, u planu su mu, kao i do sada, polumaratonske i maratonske trke u zemlji i regionu, a sasvim je sigurno da od njega možemo očekivati neke nove rekorde.

Vaši komentari

Banner