Nastavak ARL-e tek u aprilu, organizator predstavio kalendar i novitete

Kako ističu iz kluba organizatora, AK Novi Grad Sarajevo, drugi dio sezone je pomaknut za početak mjeseca aprila radi boljih vremenskih uvjeta i lakše organizacije lige. Druga etapa Atletske rekreativne lige u Sarajevu je posložena tako da u dva mjeseca članovi lige trče sve predviđene trke i tako zaokruže jedan intenzivan period treninga i redovnih utrka.

769
Foto: AK Novi Grad Sarajevo

Piše: Nicolae Golea

Finale sezone održati će se 4. juna u sklopu II. Atletskog mitinga AK Novi Grad Sarajevo gdje je predviđeno da se trči utrka na 5000m, a zatim će biti upriličena dodjela nagrada za pobjednike lige.

Budući da je jedno od kola lige po rasporedu polumaraton, kao oficijelni je uzet polumaraton u Banja Luci ali ne isključivo. Organizator je ostavio mogućnost učesnicima lige da u periodu od marta do kraja maja mogu prijaviti rezultat bilo kojeg drugog istrčanog polumaratona ukoliko prilože validan dokaz u vidu službenog rezultata sa utrke. Druga novost je da utrka na 10 000m u drugom dijelu sezone neće biti organizirana na atletskoj stazi nego je u kalendar uvršten prvi noćni cener u Sarajevu koji organizira NGO Marathon Sarajevo. Time je kalendar drugog dijela lige svakako obogaćen.

Takozvano Joker kolo je još jedan novitet u programu lige, a predstavlja dopunsko kolo, odnosno, mogućnost i šansu članovima koji su propustili jednu utrku iz programa da ju u terminu Joker kola istrče. Dopunsko kolo će se održati sedam dana prije spomenutog mitinga i finala lige.

Detaljne informacije za svako kolo ćete moći unaprijed pročitati na našoj stranici. Organizator je ostavio mogućnost promjene datuma ukoliko se pojavi za to valjan razlog.

Prednost rekreativne lige je jedinstven kalendar redovnih utrka, a samim time boljeg i pojačanog treniranja te na koncu zagarantovanog napretka. Prijaviti se možete u bilo kojem trenutku bez obzira što niste nastupali u prvom dijelu sezone. Iskoristite odličnu priliku da uz pomoć ovog natjecanja poboljšate vašu formu i iz sebe izvučete maksimum, ali i učinite si sezonu sadržajnom i zanimljivom čestim utrkama. U programu su razne discipline koje rekreativci dugoprugaši rijetko trče što dodatno daje na značaju ovog natjecanja.

Tabela muški:

Tabela žene:

Propozicije lige kažu da će troje najbolje plasiranih učesnika iz svake kategorije nastupiti na finalnoj utrci 5000m u sklopu II. Atletskog mitinga Novi Grad Sarajevo gdje će zajedno sa profesionalnim atletičarima iz cijele Bosne i Hercegovine činiti program mitinga.

Učlaniti se možete OVDJE.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakGrickalice za trkače
Sljedeći članak7 razloga da trčite baš danas
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-historijske baštine naše zemlje.