Dvoransko atletsko EP u Beogradu: Tuka najveći bh. adut

Bosnu i Hercegovinu će na 34. Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu koje počinje sutra predstavljati tri atletičara: Rusmir Malkočević u trci na 400m, Mesud Pezer u bacanju kugle i Amel Tuka na 800m.

828
Banner

Moje trčanje-trcanje.net

Naš glavni adut na prvenstvu, Amel Tuka, u konkurenciji 26 prijavljenih takmičara ima drugi rezultat: 1:46.59, a bolji od njega ove sezone je samo europski prvak Poljak Adam Kszczot. Taj rezultat je Tukin lični dvoranski rekord, a ostvario ga je 18. februara na mitingu u Birminghamu.

Rusmir Malkočević (AK Sloboda) ima najslabiji rezultat među 29 prijavljenih takmičara u disciplini na 400m: 48.23. Sutra će u kvalifikacijama nastupiti Tuka i Malkočević. U očekivanom nastupu u polufinalu Tuka će trčati u subotu (19.25 sati), dok je finale na programu u nedjelju (17.50). Pezer će u kvalifikacijama nastupiti u subotu (11 sati), a finale je na programu istog dana od 19.20 sati.

Vođa bh. delegacije u Beogradu je selektor muške atletske reprezentacije Elvir Krehmić, a u timu je još fizioterapeut Roberto Troiani. Više od 1.100 najboljih europskih atletičara iz 48 zemalja će se boriti za medalje u 26 disciplina.

Pratite prijenos uživo

Cijelo prvenstvo možete pratiti putem malih ekrana. Satnicu prvenstva te raspored prenosa pogledajte u nastavku.

Vaši komentari

Banner