Prva noćna trka u Sarajevu: Očekuje se 700 učesnika na “ceneru”

Sarajevo će se 19. maja upisati na listu gradova sa popularnim noćnim utrkama koje su se pokazale kao pun pogodak i hit među rekreativnim trkačima. Cilj Nevladine organizacije Marathon Sarajevo je ponuditi osim polumaratona još nekoliko prepoznatljivih utrka kroz sezonu kako bi glavni grad naše zemlje dobio jedan zaokružen paket utrka i kompletnu trkačku ponudu do vrhunca u budućnosti, a to jest do organizacije maratona.

887

Moje trčanje – www.trcanje.net

Nedavno održana Sarajevska „petica“ odlična je preporuka i potvrda kvalitetne organizacije kakvu očekujemo i na prvoj noćnoj utrci u Bosni i Hercegovini.

Prva noćna utrka ikada organizirana u BiH je ona prošlogodišnja Travnička petica. U našem okruženju popularne su takve utrke još u Novom Sadu, Zagrebu, Zadru…

Start Noćnog cenera u Sarajevu je ispred BBI centra u 20 sati, i ponovno će trasa utrke biti kroz najljepše dijelove grada. Za razliku od spomenute „petice“, gdje se trčao jedan krug, ovog puta uz malo izmijenjenu rutu, prilagođenu dužini ove utrke, trčati će se tri puna kruga. Od starta ispred BBI centra trči se Titovom do skretanja u ulicu Musala, zatim Obalom Kulina Bana do Vijećnice gdje je okret i pored Sebilja te niže kraj Vječne vatre prema BBI centru. Dužina utrke je 10 km te iako nije certificirana staza odstupanje je moguće do +/- 100m.

Organizatori najavljuju dolazak oko 700 učesnika na prvu ikada organiziranu noćnu utrku u Sarajevu. Svi učesnici će uz dobro druženje i zabavu dobiti finišerske medalje, majicu u startnom paketu i okrijepu na cilju.

Na utrku su dobrodošli kako profesionalni atletičari, tako i rekreativci starosne dobi iznad 10 godina, a online registracija za utrku je moguća do subote, 13. maja do ponoći na web stranici udruženja Marathon Sarajevo. Nakon registracije, trkači će biti u mogućnosti da podignu svoj startni broj u četvrtak, 18. maja od 12 do 20 sati i u petak, 19. maja od 11 do 15 sati na štandu udruženja, III sprat BBI Shopping Centra.

– Veoma smo zahvalni partnerima ovog događaja koji su prepoznali značaj ove manifestacije koja će za par godina postati regionalni brend sa više hiljada učesnika. Posebno nas raduje činjenica da će nekoliko stotina naših sugrađana uzeti učešće i da već nekoliko mjeseci vrijedno treniraju za ovu utrku. To je upravo i jedna od osnovnih društvenih „zadaća“ udruženja Marathon koje već dugi niz godina pomaže ljudima da imaju aktivniji i zdraviji životni stil te da se osjećaju bolje i da budu u formi cijele godine. Posebnu podršku pružili su Moje trčanje – www.trcanje.net, portal Klix.ba, i radio Antena kao medijski pokrovitelji, izjavio je direktor udruženja Marathon Sarajevo Erol Mujanović.

Kotizacija za utrku je 20 KM, a uz medalju, majicu dobijate brojne poklone partnera utrke te čip mjerenje vremena.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakUzbro i nizbrdo Dubrovačkog polumaratona
Sljedeći članakOporavak: Prije, tokom i poslije trke
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-historijske baštine naše zemlje.