„Joker“ kolo ARL-e: Prilika za istrčati propuštenu distancu

Jedinstvena Atletska rekreativna liga u Sarajevu došla je do svog zadnjeg kola i to dopunskog koje nudi priliku da jednu distancu koju ste propustili naknadno istrčite, ili ako ste propustili više njih da se odlučite za jednu koju ćete istrčati.

738

Pripremio: Nicolae Golea

Prethodna dva kola su bila eksterna: polumaraton u Banja Luci i Noćni cener u Sarajevu.

Nakon održavanja ovog dodatnog kola biti će upotpunjeni svi rezultati i konačno bodovno stanje svih članova te prema tome će biti poznate i finalne pozicije i učesnici finalne utrke (04. juna) koja je vrhunac ligaške sezone u sklopu 2. Atletskog mitinga Novi Grad Sarajevo. Organizator je rekreativcima kao finalnu utrku ponudio 3000m.

Poznate su i nagrade za prva tri mjesta u apsolutnoj kategoriji u muškoj i ženskoj konkurenciji: 1. mjesto 150 KM, 2. mjesto 100 KM, 3. mjesto 50. KM. Dok će za prva tri mjesta u starosnim kategorijama biti dodijeljena priznanja i diplome.

Dopunsko kolo na rasporedu je u subotu od 9:30 sati i trajati će ovisno o dužini distanci koje ligaši budu odabrali trčati. Svaki učesnik lige dužan je prethodno najaviti koju distancu će trčati u dopunskom kolu i to na mail info@atleta.ba.

Po trenutnim vremenskim prognozama očekuje nas povoljno vrijeme bez padavina.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članak„Da i ne“ pravila za trkače
Sljedeći članakMaja Đukić: U Banjaluci sam ostvarila svoj san
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-historijske baštine naše zemlje.