8. Noćni maraton u Novom Sadu: Kosić i Stevanović iz BiH na postolju

U organizaciji ARK Fruška Gora osmi put do sada održana je manifestacija Noćni maraton u Novom Sadu sa tri ponuđene trke i to maraton, polumaraton i minimaraton (7 km). Ovogodišnje izdanje je obilježilo jako toplo i sparno vrijeme ali i odlična trkačka atmosfera unatoč teškim uvjetima za trčanje.

935

Pripremio: Nicolae Golea / Foto: Dražen Filipović

Bosna i Hercegovina je imala 68 finišera na sve tri trke među kojima pobjednicu polumaratona i drugoplasiranog u maratonu.

Ove godine organizator je imao nekoliko novina u vidu satnice i trase trke. Start minimaratona i maratona bio je u 20 sati dok je polumaratonska trka počela u 22 sata. Centralna pozornica događaja ponovno je bio Sportski centar Indeks. Trasa trke je doživjela u ovogodišnjem izdanju male preinake pa su trkači imali posebno izlaz sa stadiona prema šetnici i dunavskom keju, a poseban ulaz pri povratku što je omogućilo bolju cirkulaciju. Smetnju i dodatno otežanje činili su radovi na ulici, pri izlazu i povratku na stadion, koji se trenutno izvode pa je makadamska podloga bila poprilično neudobna i zahtjevna ali srećom taj dio je kratak.

Od 68 finišera iz Bosne i Hercegovine njih po 5 je trčalo minimaraton i maraton dok je na polumaratonu finiširalo 58. Najuspješnija je bila Jelena Kosić iz Banja Luke koja je pobijedila u ženskoj konkurenciji polumaratona sa rezultatom 1:30:14. Najbolji od bh. takmičara u muškoj konkurenciji je bio Dušan Broćeta sa 1:26:15.

Prošlogodišnji pobjednik na maratonu, Mladen Stevanović iz Ugljevika, sinoć je završio na drugoj poziciji istrčavši maraton u vremenu 2:57:49.

Ove godine je pomenute trke posjetilo manje trkača iz Bosne i Hercegovine. Godinu ranije je zabilježeno čak 217 finišera iz naše zemlje.

Moje trčanje www.trcanje.net & Kia Motors BiH

Dio tima Moje trčanje je nastupio na 8. Noćnom polumaratonu u Novom Sadu i to pod sponzorstvom Kia Motors BiH pod sloganom “Stvarajmo zajedno veliku trkačku zajednicu”. Naš partner se pobrinuo da putovanje od Sarajeva do Novog Sada protekne udobno i sigurno.
Na polumaratonskoj trci ostvarili smo sljedeće rezultate: Ersan Bijedić: 1:26:37 (6. mjesto), Nicolae Golea: 1:40:09, Dražen Filipović: 1:40:32, Ivana Jezildžić: 2:26:03.

Vaši komentari

Banner