1. Pale polumaraton: Manifestacija sa 7 utrka

Trkačka zajednica Bosne i Hercegovine bogatija je za još jednu sportsku manifestaciju u sklopu koje će se održati čak sedam utrka.

969

Moje trčanje – www.trcanje.net

Sve trke će biti održane na glavnom Paljanskom trgu 19. augusta sa početkom u 8 sati. 

U sklopu polumaratona trčati će se i štafetni polumaraton, trka na 5km, a kao uvodni dio manifestacije biće održane trke za djecu:
– Trka za djecu sa posebnim potrebama, 200m
– Trka za djecu na od 3-6 godina, 300m
– Trka za djecu 7-10 godina, 400m
– Trka za djecu od 10-14 godina, 600m

Severin Zeković, Kruševački polumaraton (foto: FER)

– Posljednjih godina rekreativna trkačka zajednica počela je rapidno da raste kao jedan izuzetno pozitivan činioc u našem društvu. Po ugledu na mnoge gradove u BiH koji su krenuli u promociju aktivnog načina života putem trčanja i trčanja kao životnog stila, grupa trkača rekreativaca sa Pala odlučila je da krene u organizaciju 1. Pale polumaratona, sportske manifestacije koja ima za cilj okupiti trkače profesionalce i rekreativce i na taj način se uključiti u proces koji predstavlja najpozitivniju priču u regionu, riječi su Severina Zekovića, direktora ove manifestacije i pokretača ARK Akademac Pale.

Sve je više trkača u našoj zemlji koji se okupljaju kao klubovi, udruženja ili slično kako bi na taj način lakše organizirali trke, škole trčanja i druge aktivnosti koje promoviraju zdrave načine življenja.

– Rekreativna trkačka zajednica na Palama okuplja za sada oko tridesetak trkača koji su do sada trčali neorganizovano i uglavnom samostalno, a naš je cilj da ih okupimo u jednu grupu, koja će organizovano posjećivati slične manifestacije, govori Zeković.

Svoje prijave možete popuniti OVDJE. 

Organizator je predvidio novčane nagrade u obje kategorije te robne nagrade sponzora i partnera trke.

Vaši komentari

Banner