Nela Hukić: Naš san se ostvario, Tuzla je pokazala da može

Iza nas je 1. Tuzlanski noćni polumaraton u sklopu kojega je nastup uzelo oko 600 trkača iz devet zemalja na dvije trke. Dojmovi se lagano sliježu i organizatori već gledaju naprijed prema 2. izdanju ove trke.

1398
Foto: ARK Rekreativci Tuzla
Banner

Pripremio: Nicolae Golea

Zanimljivo je da su za 1. izdanje imali dva mjeseca da sve organiziraju, i uz sitne propuste kojih ima svugdje, zaslužuju prolaznu ocjenu.

Najvažnije je da su organizatori i Tuzla kao grad pokazali veliki potencijal tako da u narednim godinama očekujemo mnogo od Tuzlanskog polumaratona.

– Ogroman posao je iza nas. Oni koji su organizovali trku znaju o čemu pričamo. Još uvijek smo pod emocijama i polako ih slažemo. Sumiramo utiske, zbrajamo poruke koje pristižu na našu adresu, gledamo fotografije i bezbroj video snimaka koje su snimili učesnici, posmatrači i prolaznici. Pažljivo i sa ponosom čitamo komentare i članke koji nam pristižu od učesnika 1. Tuzlanskog noćnog polumaratona i trudimo se da učimo iz toga. Analiziramo njihove dojmove o našoj prvoj trci, našem gradu, ljudima… Pričaju nam o tuzlanskom gostoprimstvu, iznose mišljenje o organizaciji događaja, volonterima bez kojih ova priča ne bi mogla biti moguća, o doživljajima multikultiralnosti grada, turističkim atrakcijama i znamenitostima, govori nam Nela Hukić, članica organizacionog odbora 1. Tuzlanskog noćnog polumaratona.

Nela Hukić (u sredini) – članica organizacionog odbora 1. Tuzlanskog noćnog polumaratona

Hukić priznaje da su svjesni ogromne odgovornosti koju povlači organizacija jedne ovakve manifestacije i da će učiniti sve da već naredno izdanje bude još bolje.

– Čitajući pristigle poruke, pohvale i kritike, osjećamo ogromnu odgovornost, ne samo prema nama samima, nego prema svima koji su nam pomogli, ukazali povjerenje i pomoć. Želimo da naredni polumaraton, koji se bude trčao ulicama našeg grada, bude još bolje i kvalitetnije organizovan, bogatiji, masovniji i nadajmo se uspješniji.

Brojni trkači su došli u Tuzlu iz svih dijelova Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Kipra, Slovenije, Češke.

– Nema riječi kojima bi mogli izraziti zahvalnost svima koji su svojim dolaskom uveličali naš događaj. Čast nam je što su se iskusni trkači iz država regiona i Evrope odazvali na naš debitantski projekat. Hvala im za poštovanje koje su ukazali, nama, koji prvi puta organizujemo trku, pa još i noćnu. Ponosni smo i na svoje kolege, na činjenicu da je najveći broj trkača došao upravo iz Tuzle, što pokazuje da smo „zreli“ za jedan ovakav poduhvat. Zahvalni smo i svim sponzorima koji su dali svoj doprinos u organizaciji trke, svim medijima koji su nas podržali, pisali o našem projektu, objavili fotografije sa naših priprema, približili ideju sugrađanima, davali nam prostora u svojim emisijama i programu. Hvala uposlenicima Hitne pomoći i MUP-a TK-a koji su nas pratili, brinuli za našu sigurnost i pomagali u organizaciji. Ali hvala i svim prijateljima koji su nas podržavali i bez kojih, također, ova predivna sportsko-rekreativna priča ne bi bila moguća, kaže Hukić za Moje trčanje – www.trcanje.net i za kraj dodaje:

– Sabirajući sve ono dobro i manje dobro, poruke, pohvale i kritike, mi sa ponosom možemo kazati da se naš san ostvario i kao što pobjednica našeg prvog polumaratona, Sonja Stolić, u svojoj poruci reče, vrijeme će pokazati benefite ovakvih sportsko-rekreativnih događaja za društvo u cjelini.

Vaši komentari

Banner