UDRUŽENJE “DEČKI U PLAVOM”: “Trčim.Uživam.Recikliram powered by Schüco” 23. aprila; “Stazama Bosne Srebrene” 7. maja

Udruženje DEČKI U PLAVOM sezonu trčanja u 2022. godini otvorilo je četvrtim izdanjem utrke “BH Telecom Unusual Marathon”, a u narednim mjesecima organiziraju niz zanimljivih utrka.

1391
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Tako se 23. aprila organizira četvrta reciklažna utrka “TRČIM.UŽIVAM.RECIKLIRAM powered by Schüco” koja će se održati u Sarajevu sa početkom u 10:00 sati.

Eko događaj

Utrka se i ovog puta održava na servisnoj saobraćajnici u naselju Butile i neće remetiti komfor vozača.

Darko Lončar

– Organiziranjem utrke ovog tipa, Udruženje DEČKI U PLAVOM osiguralo je da se Sarajevo nađe među europskim gradovima koji organiziraju ovaj vid promocije ekološke osviještenosti, kaže predsjednik Udruženja, Darko Lončar.

Utrka, čiji je cilj podstaći stanovnike na reciklažu, dužine je 6.000 metara u jednom krugu, a učešće se osigurava donošenjem PET ili ALU ambalaže koja će biti reciklirana.

Prijave su moguće na OVOM LINK-u.

Generalni pokrovitelj utrke je AluKönigStahl BH – Schüco. Zlatni sponzori: Eko život doo Tuzla, BH Telecom dd, Fond za zaštitu okoliša FBiH. Prijatelji utrke: Turistička zajednica KS, Carlsberg BH, voda Sara, Argeta, Securitas.

Srebrenica sa dječjom utrkom

Nakon reciklažne utrke u Sarajevu, Udruženje DEČKI U PLAVOM u Srebrenici 7. maja organizira drugo izdanje certificirane utrke “Stazama Bosne Srebrene”.

Nakon sjajnog prošlogodišnjeg izdanja utrke na 10.000 metara, ovog puta će osim odraslih moći nastupiti i djeca na utrkama u tri starosne kategorije. Utrke za djecu počinju u 10:00 sati, dok će utrka na 10.000 metara početi u 11:00 sati. Mjesto okupljanja, start i cilj su kod Robne kuće u Srebrenici.

Prijave na utrku moguće su putem OVOG LINK-a.

Do kraja 2022. godine Udruženje DEČKI U PLAVOM organizira i sljedeće utrke:

03.07. TCM Sarajevski maraton (42K, 21K, 5K i Kids Run) – link za prijave

01.10. VILS Ultramaraton (6h, 12h, 24h ) – link za prijave

17.12. Advent Run (5K)

Vaši komentari

Banner