Sarajevski polumaraton omogućio prikupljanje 235.000 KM u humanitarne svrhe

Najpozitivnija sportska priča u gradu, Sarajevo polumaraton, od 2006. do 2016. godine društveno odgovornim akcijama omogućio je prikupljanje ukupno 235 hiljada KM, a ova tradicija nastavit će se i ove godine na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu na kojem se očekuje prikupljanje više od 15 hiljade KM.

1007
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Više od 3000 učesnika i učesnica iz 30 zemalja, nastavit će masovni trend rasta popularnosti sarajevskog polumaratona i trčanja općenito u našem glavnom gradu, a prije i nakon utrke bit će u prilici donirati novac za tri partnerska udruženja.

Direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, istakao je da sarajevski polumaraton bez svojih društveno odgovornih akcija ne bi bio to što jeste.

– Naši partneri na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton su Humanitarna organizacija Hope and Homes for Children BiH, Alzheimer udruženje AiR Sarajevo te Udruženje građana Ruke koje realizuje ekološki projekat Let’s Do it – milion sadnica za 1 dan. Naravno tu je i naš novi projekat „Run with me“ u okviru koje ćemo, zahvaljujući pomoći Ambasade SAD-a u BiH, omogućiti da 150 osoba sa invaliditetom učestvuje na posebnoj trci. Ovim saradnjama nastavljamo našu tradiciju društveno odgovornog djelovanja kojim želimo unaprijediti društvo u kojem djelujemo. Posebno smo ponosni jer smo kreirali ogromnu zajednicu rekreativnih trkača širom BiH, a svi će oni podržati društveno odgovorne aktivnosti, naveo je Mujanović te pozvao sve učesnike i učesnice da i ove godine pokažu solidarnost i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Udruženje građana Ruke u oktobru 2017. godine organizuje veliku akciju pošumljavanja “Let’s Do it – milion sadnica za 1 dan” na području 40 općina u Bosni i Hercegovini. Svaki učesnik i učesnica će imati priliku kupiti zahvalnicu u iznosu od 3 KM kojom će donirati jednu sadnicu za ovu veliku akciju. Za pomoć Alzheimer udruženju AiR Sarajevo, učesnici i učesnice će moći prodavati svoje kilometre pod sloganom “Ne zaboravi svoje roditelje“ kako bi pomogli dementne osobe u BiH i podigli svijest o potrebama ove ranjive populacije u BiH.  11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton će biti i prilika za sve građane da postanu hranitelji jednog od 30 mališana bez roditeljskog staranja koji čekaju na porodicu koja bi im mogla pružiti ljubav i zaštitu. Više o hraniteljstvu možete saznati i putem promotivnog videa HO Hopes and Homes for Children.

Prijave i uplate kotizacija za 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton koji će se održati u nedjelju 17. septembra sa početkom u 10 sati ispred BBI Centra, moguće su do 9. septembra na web stranici, dok su prijave i uplate kotizacija za Novo Nordisk Fun Run te Zmajzi Kid’s Run moguće i 15. i 16. septembra na upisnom mjestu u BBI centru od 12 do 20 sati te na dan trke u zoni starta od 8:15 do 8:45, ukoliko ne bude popunjen limit na obje trke.

Vaši komentari

Banner