ARL SARAJEVO: Desetka na olimpijskoj biatlon stazi na Igmanu

Igman Veliko polje je bio centar svijeta davne 1984. Bilo je to mjesto gdje se održavala Olimpijada, mjesto gdje su najbolji tadašnji biatlonci odmjeravali svoje kvalitete.

1779
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Isto to mjesto, ista ta biatlon staza, opet je mjesto okupljanja sportaša, sad samo najboljih rekreativaca i profi trkača iz Sarajeva i ostalih dijelova BiH.

U nedjelju se održava 6. kolo i prva otvorena utrka Atletske rekreativne lige, na kojoj pored članova ARL mogu nastupati i oni rekreativci koji nisu članovi ARL i profesionalni trkači. Ideja za ovom utrkom nastala je iz želje rekreativaca da se disciplina 10km izmjesti sa staze da ne bi kružiti 25 atletskih krugova, i tako smo izabrali našu ljepoticu, naš olimpijski ponos Igman Veliko polje.

Ova utrka nije klasični kros, jer se trči po biatlon stazi koja je asfaltirna, ali na osnovu svih drugih parametara može se smatrati krosom, jer se trči u prirodi gdje staza jednim dijelom prolazi kroz šumu, konfiguracija terena je raznolika i svi ostali dijelovi su idealni za klasičnu kros utrku osim tog dijela što imamo više asfalta nego što bi trebalo biti.

Najveća čar i ljepota ove utrke jeste prirodno okruženje punog zelenila sa čistim zrakom punog ozona, kojeg u ovom periodu godine u gradskim sredinama nedostaje.

Zahvaljujući ambijentu i čistoći zraka stvaraju se idealni uvjeti za trčanje, te ukoliko nekim trkačima nedostaje motiva da se uključe u ovu utrku, motiv mogu naći u ovome što će ih ova utrka izvesti na našu olimpijsku ljepoticu van gradskog smoga.

Pojedinosti utrke

Lokacija: Igman – Veliko polje

Datum: 12. 11. 2017.

Start: 10.00h

Prijave: do 9.11. (četvrtak) slati na mail info@atleta.ba, subject: prijava za 10km, u tekstu maila navesti ime i prezime, spol i broj telefona.

Plaćanje i preuzimanje brojeva: članovi ARL nose svoje brojeve, trkači koji nisu članovi ARL preuzimaju brojeve prilikom uplate u planinarskom domu Ozonski raj Igman Veliko polje na dan utrke od 9.00h – 9.45h.

Startnina: za članove ARL kao za svako kolo 5KM, za učesnike koji nisu članovi ARL 10KM.

Proglašenje najbolja tri u muškoj i ženskoj konkurenciji će biti upriličeno nakon utrke u planinarskom domu Ozonski raj, uz grah za sve učesnike.

Pogledajte video i upoznajte se sa rutom na kojoj se trči 10km na biatlon stazi na Igmanu Veliko polje.

Vaši komentari

Banner