NIKE AIR ZOOM PEGASUS 34 SHIELD: Trčanje bez prepreka u zimskim vremenskim uslovima

Tokom zimskog perioda broj trka koje se održavaju je dosta manji, ali je to idealno vrijeme za pripremu trkača za narednu sezonu.

2660
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Posebno dizajnirana kolekcija Nike Air Zoom Pegasus 34 Shield oduševila je trkače širom svijeta, jer na kvalitetan i inovativan način ispunjava neke od njihovih najvećih potreba tokom trčanja u zimskim vremenskim uslovima.

Stručnjaci iz Nike-a su prilikom kreiranja Shield modela posebnu pažnju obratili na tehnologiju izrade koja će pomoći trkaču da se osjeća udobno na stazi i tokom zimskih dana.

Model Pegasus 34 nastavlja sa posebno izrađenim gornjištem, Zoom Air jedinicama i Cushlon pjenom i pruža odzivnu amortizaciju. Dynamic Flywire užad pomaže u fiksiranju najboljeg prianjanja tako da udobno možete da premašite postavljene ciljeve.

Poboljšana Cushlon ST pjena pruža mekanu i elastičnu, a istovremeno dinamičnu amortizaciju uz osjećaj potpore.

Dodana Duralon duvana guma u prednjem dijelu stopala poboljšava amortizaciju.
Dynamic Flywire užad pruža prilagođeno najbolje prianjanje.

Neke od karakteristika koje vam pruža novi model su:

1. Termoregulacija – specifično dizajnirana unutrašnjost i kvalitetni materijali u kombinaciji s vanjskom zaštitom omogućavaju očuvanje toplote pa samim time povećavaju mogućnost odrađivanja dužeg treninga bez obzira na vremenske uslove.

2. Vodootpornost – kako bi se posebno prilagodili različitim vremenskim uslovima patike su u potpunosti prekrivene zaštitnim slojem koji je vodootporan i čini stopala suhim za vrijeme cijelog treninga.

3. Prozračnost – s obzirom na dosadašnje potrebe korisnika, posebna se pažnja posvetila ostvarivanju visokog nivoa prozračnosti unutar same patike.

4. Stabilan prednji dio – kako za vrijeme treninga stopalo ne bi činilo pokrete koji mogu dovesti do ozljede, prednji dio Nike Pegasus Shield patike napravljen je kako bi osigurao stabilnost svakog pokreta.

5. Pojačan zadnji dio – dizajn zadnjeg dijela patike, posebno je prilagođen potrebama trčanja pa je tako prvi dodir s površinom dodatno ublažen.

6. Reflektirajuća površina – s obzirom da većina trkača, pogotovo rekreativnih, više vremena za trčanje nalazi u kasnim satima i po mraku, Nike je osmislio i dizajnirao reflektirajuće elemente u 360° po cijeloj površini patike i time omogućio veću sigurnost kod trčanja kada je vidljivost smanjena

Vaši komentari

Banner