ADIDAS SOLARBOOST: Dosad neviđena tehnologija

Adidas Running lansirao je novu liniju patika SOLARBOOST, inspirisan NASA inženjeringom i dizajniran u skladu sa najnovijim tehnologijama. Riječ je o modelu izuzetnih performansi, a odlikuje se posebnom TFP (Tailored Fiber Placement) inovacijom koja se odnosi na pažljivo skrojena vlakna, milimetarsku preciznost u izradi svakog elementa patike, i savršeno spajanje dijelova na silueti.

1877

Moje trčanje – trcanje.net

Izrada SOLARBOOST modela zasniva se i na ARAMIS tehnologiji, koja mapira kožu pojedinca, kosti i mišiće kako bi kreirala što udobnije patike. U isto vrijeme, omogućava da se precizno odredi kako se kreće stopalo sportiste dok trči i stvori savršena patika.

Zahvaljujući ojačanju na središnjem dijelu đona stvorena je maksimalna udobnost, prianjanje i podrška stopalu, tako da trkači mogu samouvjereno da se kreću pri bilo kojoj podlozi, bez obzira na dužinu ili brzinu trčanja.

Upravo je samouvjerenost bila ključna inspiracija za kreiranje SOLARBOOST modela, u sklopu kampanje “Run to Rise”. Imajući u vidu činjenicu da ljubitelji trčanja često trče kako bi stekli vjeru u sebe, i ojačali u drugim životnim aspektima, silueta je dizajnirana upravo da gradi samopouzdanje opremajući ga najmodernijom tehnologijom.

Praveći paralelu sa konstrukcijom svemirskih brodova u kojima svaki dio ima jedinstvenu svrhu, svaki element SOLARBOOST modela je stvoren tako da ima posebnu funkciju za maksimalne performanse. Nova silueta teška je samo 295 grama, što je čini 15 grama lakšom od prethodne Energy Boost siluete, dok istovremeno pruža vrhunsku potporu đona i amortizaciju.

– Osjetili smo da je vrijeme da izazovemo postojeće performanse muških i ženskih patika za trčanje. Da bismo kreirali laganu i udobnu siluetu za svakog trkača, pronašli smo inspiraciju u automobilskoj i kosmonautskoj industriji. Došli smo do TFP tehnologije, koja nam je omogućila da povezujemo materijale na patici preciznije nego ikada prije. To smo uspjeli da ukombinujemo sa Energy rail i optimizovanom BOOST tehnologijom za što veću efikasnost. Uspjeli smo da proizvedemo tehnički najbolju siluetu za trčanje koja je do sada napravljena u našem odjeljenju, rekao je Kris Ekman, senior product menadžer za Adidas Running.

Testiranjem od strane Adidas Runners zajednice u ključnim gradovima širom svijeta, u širokom opsegu temperatura i uslova, dokazano je da lagani i izdržljivi model sadrži najsvježije inovacije Adidasa.

Pored toga interno istraživanje, koje je verifikovala nezavisna agencija, dokazalo je da novi adidas SOLARBOOST obezbeđuje veći povrat energije tokom svakog koraka, u odnosu na nedavno lansirani model NIKE Epic React Flyknit. Adidas SOLARBOOST muške i ženske patike za trčanje su dostupne u Sport Vision radnji u RK Boska u Banjaluci i u online shopu.

Vaši komentari

Banner