TERMAG CHALLENGE RACE: Kružna trka sa preprekama (7.43km) na Jahorini

Termag Challenge Race (na programu 21. jula) je trka koju organizuje Termag hotel uz podršku Saveza za fitness i rekreaciju Srbije i NGO Marathon Sarajevo.

3466

Moje trčanje – trcanje.net

U pitanju je kružna trka, ukupne dužine 7.43 km. Trka je jedinstvena u BiH jer je jedina trka sa preprekama. Na stazi će biti ukupno 8 prepreka koje takmičari moraju savladati.

Pravo učešća imaju svi, a takmičenje se odvija u dvije kategorije: muška i ženska. Trka se održava 21. 07. 2018., a start je u 11 časova kod Termagovog restorana Koliba. Prijave za trku se vrše online (na siteu će biti prijavni obrazac) a moguće se prijaviti i na sam dan trke u zoni starta. Kotizacija za učešće iznosi 20.00 KM. Startnina se plaća na licu mjesta kod organizatora, na recepciji hotela Termag.

– Trka Termag Challenge Race se organizuje prvi put na Jahorini. Imamo želju da iz godine u godinu okuplja sve više učesnika, samim tim želimo da istu organizaciono dižemo na viši nivo svake godine. Ciljevi trke su promocija i razvoj sportskog turizma na Jahorini, kao i dobra zabava i druženje učesnika. Kroz trku ćemo pokušati svake godine da razvijamo fair play i svijest o ekologiji, izjavio je za Moje trčanje – trcanje.net direktor trke Milan Đapić, profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Uz plaćenu startninu takmičari dobivaju sljedeće:

Hotel Termag je obezbijedio za sve učesnike i jednu osobu u pratnji 50% popusta na smještaj, u periodu 20. – 22. 07. 2018. i 30% popusta za posjetioce koji se ne takmiče. Takođe svi takmičari koji dođu sa djecom organizovani su animatori koji će čuvati i animirati djecu u hotelskoj igraonici dok se roditelji takmiče. Ova usluga je besplatna.

– startni broj;

– pomoć i okrepu tokom trke;

– startni paket (majica, flašica Leda vode, čokoladica);

– finišersku diplomu;

– 50% popusta na smještaj u hotelu Termag (važi za takmičare i 1 osobu u pratnji);

– Nektar DJ after party nakon završetka trke;

– organizovano čuvanje i animaciju djece učesnika trke (potrebno prethodno najaviti dolazak djece na mail adresu: marketing@termaghotel.com).

Nagrade za takmičare su: Go Pro kamera, 2x vikend za dvije osobe u hotelu Termag, komplet sportske opreme, 2x vožnja quadom za dvije osobe. Nagrade i plakete dobijaju prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji. Ostali učesnici koji završe trku dobijaju finišersku diplomu.

Nakon trke u restoranu Koliba će biti proglašeni pobjednici i uručene nagrade. Potom kreće Nektar DJ after party, takmičenje u stonom fudbalu i brzom ispijanju piva uz nagrade iznenađenja.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakPripremite se za prvi trening trčanja
Sljedeći članakKako efikasno i sigurno trčati nizbrdice
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.