1. CAZINSKI MARATON (VIDEO): Pozitivne reakcije učesnika trke

S obzirom na uvodno izdanje, Cazinski maraton je uglavnom ispunio očekivanja trkača – učesnika koji su po prvi put imali priliku nastupiti u Cazinu.

2620
Banner

Video: Dražen Filipović

Cazin nudi mogućnost da odaberete i oprobate se na jednoj od četiri dionice (5, 10, 21,1, 42,2km), a što je dobar temelj za masovnu sportsku manifestaciju.

Organizatori su položili ispit, ali ističu da žele Cazinski maraton podići na još viši nivo.

– Za prvi put smo stvarno zadovoljni. Vidjeli smo da ima par grešaka koje ćemo popraviti za sljedeću godinu. Ipak je ovo bio poprilično veliki zalogaj. Dobro smo to prebrodili, ali znamo da dosta toga moramo popraviti. Zahvaljujem se svima koji su došli podržati našu trku, rekao je predsjednik BURT-a (Bosnian Ultra Running Team), Mirsad Abdaković.

Njegov brat Zahid je sa 3:07:53 pobijedio u maratonskoj dionici.

– Prelijep je osjećaj, ponosan sam. Drago mi je zbog brata Mirsada koji je uz ostale članove organizacije uspješno organizovao ovu manifestaciju, izjavio je Zahid Abdaković.

Alija Imamović je slavio u polumaratonskoj trci sa 1:18:22.

– Zadovoljstvo mi je što sam učesnik i pobjednik 1. Cazinskog polumaratona. Vrlo rado ću se odazvati i sljedeće godine, nadam se i boljoj konkurenciji da bih i ja bolje trčao. Ko nije posjetio Cazin ove godine, nek dođe 2019., neće se pokajati, poručio je Imamović.

U ženskoj dionici na istoj distanci je pobijedila Amela Trožić.

– Trka je super organizovana, iako je poprilično teška jer ima dosta uzbrdice, kazala je pobjednica sa vremenom 1:36:01.

O organizaciji trke su se pohvalno izrazili i organizatori Sarajevskog i Gradiškog polumaratona, Erol Mujanović i Dejan Jakeljić, a što možete vidjeti u video prilogu.

Vaši komentari

Banner