Olivera Jevtić i Stanley Kipruto pobjednici prve Vitalia Banjalučke desetke

Ovog vikenda, u organizaciji Support marketing centra, Atletskog kluba invalida Vrbas i Atletskog kluba Banja Luka u banjalučkom parku ‘Mladen Stojanović’ održan je Festival sporta i zabave 'Run&More Park'.

2903
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Centralni događaj ove manifestacije je trka na 10 km pod nazivom “Vitalia – Banjalučka desetka, koja je održana jutros sa početkom u 10:00 časova.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Kenijac Stanley Kipruto koji je 10 km istrčao u vremenu 30:17, drugoplasirani domaći takmičar Osman Junuzović sa vremenom 30:48, a samo sedam sekundi sporiji još jedan bh takmičar Petar Bratulić.

Jaka konkurencija bila je i kod žena, a najbrža je bila srbijanska olimpijka Olivera Jevtić koja je imala vrijeme 33:15, druga Bojana Bjeljac iz BiH (34:31), a treća Sandra Šrut, takođe bh takmičarka, sa vremenom 35:32.

U trci na 5 km u muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Nemanja Cerovac iz Srbije (15:39), a drugo odnosno treće mjesto osvojili su domaći trkači – Stefan Ćuković  (16:12) i samo 14 sekundi sporiji Bemin Mrkanović (16:26).

Domaće takmičarke su dominirale u ženskoj konkurenciji na 5 km, prva je bila Katarina Vukančić (18:01), druga olimpijka Lucia Kimani (18:50), a treća Biljana Cvijanović (19:15).

Festivala zabave i sporta ‘Run&More Park’, otvoren je juče takmičenjem trkača u Kup trci na 1200 metara na trim stazi u parku ‘Mladen Stojanović’.

U ženskoj konkurenciji najbrža  je bila Aleksandra Roljić, dok je u muškoj najbolji rezultat imao Stefan Ćuković.

Na samom početku festivala, trkačima je dobrodošlicu i ugodan boravak u Banjaluci poželio i Goran Ćorić, direktor Support marketing centra i jedan od organizatora festivala ‘Run&More Park’.

-Zahvalio bih se trkačima koji su svojim dolaskom u Banjaluku prvenstveno podržali humanitarnu stranu ove priče, i na taj način pokazali da su zaista ljudi koji šire ljubav i pozitivnu energiju. Želim im puno sreće sutra na stazi, rekao je Ćorić.

U Banjaluci je bilae i promoterka ‘Vitalia Banjalučke desetke’ Snežana Pajkić-Jolović, koja je svojim rezultatima obilježila evropsku i svjetsku atletiku, ali i više od 20 najboljih regionalnih trkača među kojima i: Olivera Jevtić, Stenli Kipruto, Kristijan Stošić, Bojana Bjeljac, Lucia Kimani i mnogi drugi.

Na samom startu prvi ‘Run&More Park’ festival pokazao je da zaista nudi mnogo više. Banjalučani su prvog dana trčali ‘Nektar Fun Run’, a ovaj put staza je vodila kroz Gradski stadion, gdje su protrčali kako bi pružili podršku fudbalerima Borca pred utakmicu sa Rudarom.

Ovaj put ‘Run&More’ tim pripremio je i stazu na 50m za vrlo neobične i simpatične trkače, održane su trka u vrećama i balon trka za parove, dok su oni koji vrijedno treniraju u parku ‘Mladen Stojanović’ u zabavnim takmičenjima pokazali rezultate svog rada i osvojili vrijedne nagrade.

Učesnici festivala pokazali su i zajedništvo u humanitarnom dijelu koji nosi naziv “Trčimo za one koji to ne mogu”. Od svake uplaćene kotizacije na ponuđenim trkama u okviru festivala, 1KM ide u fond za korisnike Servis centra ‘Dajte nam šansu-Zvjezdice’ i Dnevnog centra za lica sa autizmom “Djeca svjetlosti”.

Vaši komentari

Banner