2. CAZINSKI MARATON: Državno prvenstvo u maratonu, bogatiji paketi, nove trke

Drugo izdanje Cazinskog maratona u organizaciji BURT-a (Bosnian Ultra Running Team) će biti održano 4. augusta ove godine, a velika novina je da će to ujedno biti i prvenstvo Bosne i Hercegovine u maratonu.

5816
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Prvo prvenstvo BiH u maratonu je održano prošle jeseni u Banjaluci, a o čemu možete čitati ovdje: LINK1, LINK2, LINK3.

– Dobili smo povjerenje Atletskog saveza BiH da održimo državno prvenstvo u maratonu u sklopu 2. Cazinskog maratona. To je veliko iznenađenje, ali će nam biti čast i odgovornost, i bićemo spremni. Vjerujem i znam da ćemo opravdati očekivanja, poručio je predsjednik BURT-a i jedan od najboljih bh. ultramaratonaca, Mirsad Abdaković.

Više sredstava

On ističe da klub ima obećanja gradonačelnika Grada Cazina i predsjednika Sportskog saveza Cazina da će omogućiti više sredstava kako bi događaj organizovali još kvalitetnije nego prošle godine. A o tome kako je bilo prošle godine možete čitati na našoj stranici: LINK1, LINK2, LINK3, LINK4 te vidjeti u FOTO ALBUM-u.

– Biće puno više policije i profesionalnih zaštitara. Ove godine će startni paketi biti još bogatiji. Kvalitetna finišerska majica domaćeg brenda HAAD, lijevana dizajnirana finišerska medalja, Asics sportske čarape, Nandika proteini i elektroliti, sponzorski pokloni. Biće elektronsko mjerenje rezultata (startni brojevi, chipovi) slovenske firme Protime sa 3 – 4 kontrolne tačke mjerenja (start – cilj, okretanja), nabraja Abdaković.

Mirsad Abdaković, predsjednik BURT-a

Četiri distance + trke za djecu

Svoju prijavu za Cazin možete poslati preko OVOG LINK-a. A opet imate priliku trčati četiri dugoprugaške distance: 5km, 10km, polumaraton i maraton.

– Ove godine imamo u planu i kraće trkice za djecu od 100m za najmanji uzrast pa do 1000m za omladinu. Na njima će učešće biti besplatno. Osobe sa invaliditetom će također moći učestvovati besplatno u bilo kojoj od trka, kaže Abdaković.

Cazinski maraton će ove godine najvjerovatnije imati i humanitarnu akciju.

– Od svake plaćene kotizacije 1 euro ide Centru za nezbrinutu djecu “Duga” u Kulen Vakufu. Mnogi članovi su se već složili sa ovom idejom, rekao je Mirsad Abdaković.

Staza u Cazinu

Kao i prošle godine prva tri takmičara u obje konkurencije (muškarci i žene) će dobiti pehare i sponzorske nagrade. Pehari će biti podijeljeni i po starosnim kategorijama, za najbolje trkače iz BiH i za najbolje iz Unsko – sanskog kantona te posebne medalje od AS-a BiH za državno prvenstvo.

Dan prije trke će biti organizovan pasta party, a ručak poslije trke.

Kotizacije

Do 1. maja će kotizacije za polumaraton i maraton iznositi 40KM/20€, a od 1. maja do 1. augusta 50KM/25€. Između 1. i 4. augusta prijava je 60KM/30€. Prijave za trke na 5 i 10km do 1. maja iznose 20KM/10€, između 1. maja do 1. augusta 25KM/12,50€, a između 1. i 4. augusta 30KM/15€. Više o pravilima trke i ostalom na ovom LINK-u, a prijavu obavite OVDJE.

Vaši komentari

Banner