3. MOSTARSKI POLUMARATON: Mostar dobio AIMS certifikat i vrlo brzu stazu

U završnim pripremama za “Mostar Run Weekend” koji se održava 22. i 23. marta, organizatori su se pobrinuli i za polumaratonsku trasu.

4003
Foto: Hanifa Terzić
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Razlika u odnosu na prošlu godinu je što je nedavno Mostarski polumaraton dobio stazu premjerenu po međunarodnim standardima, odnosno certificiranu od AIMS-a, Asocijacije međunarodnih maratona i trka na duge staze koja djeluje pod vodstvom IAAF-a, odnosno Međunarodne atletske federacije.

To nije i jedina novost jer su organizatori Mostarskog polumaratona, uz adekvatno premjerenu trasu, izbacili sa rute nezgodan uspon na Bijeli Brijeg. Tako će trkači u Mostaru na vrlo ravnoj stazi imati najbolju priliku ostvarivati lične rekorde.

U prilogu je i grafički prikaz staze polumaratonske trke čiji je start na mostu Vojno – Potoci na rasporedu 23. marta u 9 sati.

Staza je osmišljena tako da tokom 21.097,5 metara trkačima na najbolji način predstavi Mostar. Imat će priliku preći sedam mostova uz prateće gradske znamenitosti. U sklopu “Mostar Run Weekenda” će se trčati još dvije trke, Humanitarna trka građana na cca 4km dužine i Dječja trka od 1km. Trkačka “How To Run” konferencija će biti održana 22. marta.

Više o “Mostar Run Weekendu” na LINK-u. A o konferenciji “How To Run” OVDJE.

U Mostaru su opet na djelu radovi izgradnje kolektora zbog čega su raskopane gradske ulice, dijelom i na samoj stazi Mostarskog polumaratona, međutim u redovima organizatora trke imaju obećanja da to neće uticati na trku koja je na rasporedu 23. 3.

Vaši komentari

Banner