2. ZENIČKI NOĆNI CENER: Upoznajte dva i pol zenička kruga

Drugi po redu "Zenički noćni cener" u organizaciji Udruženja Vedro, odnosno sekcije "Zenica trči", je na rasporedu u subotu 13. aprila sa startom u 20 sati na Trgu Alije Izetbegovića.

2224
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Zaključno sa današnjim danom bit će zatvorene kasne prijave za trku u Zenici na 10 kilometara sa vremenskim limitom od sat i pol i starosnim od 14 godina.

Od ove godine staza Zeničkog noćnog cenera, koja je poprilično ravna i idealna za obaranje ličnih rekorda, posjeduje zvanični AIMS certifikat. U Zenici se trči dva i pol kruga kroz najljepše dijelove grada i preporuka je upoznati se sa stazom.

Iz sekcije “Zenica trči” posebno ističu da su ponosni na preko 250 prijavljenih Zeničana na ovu trku, jer time ostvaruju svoj cilj stvaranja i jačanja trkačke zajednice u gradu. Više o trci možete saznati na službenoj stranici organizatora.

Pobjednici premijernog izdanja odlične trke u Zenici su bili Srđan Samardžić (32:21) i olimpijka iz Srbije, Ana Subotić (38:55), a ukupno je bilo 402 finišera. Detaljnije o prošlogodišnjem izdanju možete čitati OVDJE. Kompletne rezultate 1. Zeničkog cenera možete provjeriti OVDJE.

Vaši komentari

Banner