1. ZENIČKI NOĆNI CENER: Trka sa odličnim temeljima za daljnji progres

U organizaciji sekcije Zenica Trči (koja djeluje u sklopu Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma Vedro) 14. aprila 2018. je održana prva noćna ulična trka na 10 kilometara, “Zenički noćni cener”.

3765

Moje trčanje – trcanje.net

U jakoj muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Srđan Samardžić sa 32:21, a ispred još dvojice bh. atletskih reprezentativaca, Stefana Ćukovića i Alije Imamovića.

Kod žena je najbolja bila Ana Subotić (38:55), a od bh. takmičarki Amela Trožić.

REZULTATI (m) REZULTATI (ž)
1. Srđan Samardžić     32:21 1. Ana Subotić             38:55
2. Stefan Ćuković        32:41 2. Biljana Cvijanović     38:58
3. Alija Imamović        33:46 3. Amela Trožić            41:30
4. Zaim Šuman           35:26 4. Alma Hrnjić              41:59
5. Emir Hastor            37:26 5. Evelina Marić            42:34

Trka od dva i pol kruga se ispostavila kao puni pogodak organizatora prvenstveno zbog solidne podrške koju su trkači uživali uz čitavu trasu trke u Zenici, a što je kod nas ipak još uvijek rijetkost. Posebnu motivaciju su trkači imali u finišu gdje se okupio veliki broj Zeničana da poprate događaj koji je imao 402 finišera na glavnoj trci od 10km.

U poplavi polumaratona, noćna trka na 10km je svakako osvježenje za skromnu bh. dugoprugašku scenu pa ostaje nada da će se nastaviti dalje razvijati (npr. trkači rezultate očekuju ranije ili tačno premjerenu stazu) jer Zenica očito za to ima vrlo dobre temelje.

Devet mjeseci truda, rada, odricanja i zalaganja za zdravu i energičnu ideju poprimilo je sve oblike zadovoljstva kada smo vidjeli da na startnoj liniji odbrojavanje čeka oko 500 trkačica i trkača iz cijele Bosne i Hercegovine i regije. Uradili smo takvu postavku eventa kakva do sada nije viđena u našem gradu. Stazu smo osigurali sa oko 100 volontera rame uz rame sa službenicima MUP-a ZDK. Na našem pobjedničkom postolju stajala je olimpijka Ana Subotić i ultra poznati dugoprugaš Srđan Samardžić. A ono što oduševljava, imali smo Zeničanke i Zeničane duž cijele staze. Startna zona vrištala je pozitivnom energijom, motivirajućim uzvicima i dobronamjernim bodrenjem. Cijeli grad u subotu je stajao uz nas! Osjećaj je nevjerovatan, izjavila je za Moje trčanje – trcanje.net PR sekcije “Zenica trči”, Naila Muratović.

U prilogu ispod možete primijetiti atmosferu kakva je vladala u Zenici prošle subotnje večeri, ali i poslušati šta je to imao za reći prethodnih godina najbolji bh. dugoprugaš, Srđan Samardžić, kao pobjednik prvog izdanja ove trke.

Vaši komentari

Banner