2. ZENIČKI NOĆNI CENER: Trka na programu 13. aprila, staza će biti certificirana

Projekat “Zenički noćni cener”, koji realizuje Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO - Sekcija “Zenica trči”, nastavlja da živi i u narednoj godini.

3866
Biljana Cvijanović, Ana Subotić, Amela Trožić, Alma Hrnjić
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Tako će drugo izdanje Zeničkog noćnog cenera biti održano 13. aprila 2019. godine sa početkom u 20 sati na Trgu Alije Izetbegovića, gdje će na startnu liniju moći pristupiti 600 trkača.

Trkačice i trkači će pred sobom imati prelijepu i poznatu stazu – ruta će ostati nepromijenjena i trčat će se dva i pol kruga u dužini od 10 kilometara. Novina je da će staza biti certificirana.

– Želimo da trkači iz Zenice kući ponesu međunarodno priznate rezultate, a da našem gradu poklonimo međunarodno takmičenje, ističu iz redova organizatora.

Pored zvijezde večeri “Cenera”, bit će organizovana i Dječja utrka sa humanitarnim karakterom, kao i prateći program.

– Svi mi trebamo naše mališane učiti da budu prijatelji zdravih navika, a trčanje definitivno vodi ka takvom zdravom životnom stilu, smatraju u Zenici.

Start 1. Zeničnog noćnog cenera

Organizatori najavljuju da će prijave za trku biti otvorene početkom sljedeće godine. Nagrade su obezbijeđene u muškoj i ženskoj kategoriji u jednakim iznosima.

Projekat “Zenički noćni cener” ima podršku Grada Zenice na čelu sa gradonačelnikom g. Fuadom Kasumovićem.

Pobjednici premijernog izdanja odlične trke u Zenici su bili Srđan Samardžić (32:21) i olimpijka iz Srbije, Ana Subotić (38:55), a ukupno je bilo 402 finišera. Detaljnije o prošlogodišnjem izdanju možete čitati OVDJE.

Stefan Ćuković, Srđan Samardžić, Alija Imamović

Vaši komentari

Banner