DOMAĆA ŠANSA ZA ULTRAŠE: Banjalučki ultramaraton na programu 4. aprila 2020. godine!

Sljedeće godine će Bosna i Hercegovina dobiti svoje prvo vremenski limitirano kružno ultramaratonsko takmičenje!

4336
Ultramaratonska reprezentacija BiH; SP na 100km u Hrvatskoj
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Konkretno 4. april 2020. godine je termin rezervisan za ultra takmičenje u Banjaluci koje će organizovati Savez ultramaratonaca u BiH i njihovi partneri.

Te subote će u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” biti održano takmičenje na 6, 12 i 24 sata.

– Takmičenje će biti održano na kružnoj trim stazi, cca 1.200m. Biće obavljeno mjerenje jer želimo AIMS certifikat. Ujedno je planirano da to bude prvo prvenstvo Bosne i Hercegovine na 6 i 24 sata. To je i generalno prvo vremenski limitirano kružno ultra takmičenje koje će biti održano u BiH, kaže predsjednik Saveza ultramaratonaca u BiH, Mirsad Abdaković.

Tim organizatora, uz Savez ultramaratonaca u BiH, čine: BURT, Rasim Junuzović ispred Ultra Bihać, Neven Boroja i Nevena Stojaković ispred Kozara ultra trail, Branislav Pavić, Zdravko Barić te braća Dražen i Dalibor Jovičić.

– Takmičenje će biti međunarodnog karaktera gdje će i ultraši iz regiona doći da realizuju svoje ciljeve. Međutim prvenstveno želimo da se što više bh. takmičara i takmičarki oproba u ultra distancama, pokuša ostvariti što bolji rezultat pa i normu za europska i svjetska prvenstva, kazao je Abdaković.

U planu je i organizacija trka na 50km i 100km.

– Da li ćemo uspjeti organizovati ih u sklopu ovog takmičenja, u nekom drugom terminu, ili drugoj lokaciji… to ćemo naknadno objaviti. Banjalučki ultramaraton će biti velika prednost za domaće takmičare jer se održava u BiH i kotizacije će biti povoljne. Nadamo se da će pobuditi i zanimanje što više sponzora, zaključio je Mirsad Abdaković.

Trim staza u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”

Vaši komentari

Banner