IGMAN 10K: U srcu planine, za dušu trkača

Divno je vidjeti kako pozitivne priče rastu kroz vrijeme. Još je ljepše učestvovati u njima.

2994
Foto: Dražen Filipović
Banner

Piše: Hanifa Terzić  

Četvrto izdanje trke Igmanski cener održat će se 8. juna.

Kako se sarajevska Atletska rekreativna liga razvijala iz godine u godinu, tako je i ova trka rasla s nama, i postala prepoznatljiva svakom čestitom rekreativcu u kraju.

Posebna po mnogo čemu. Na ovoj stazici ćete “navući” preko 150 metara elevacije, osjetiti čari trčanja na višoj nadmorskoj visini, i boriti se za titulu najbržeg rekreativca. Jer… Ovo je jedina trka otvorenog tipa kod nas, na kojoj se takmiče isključivo rekreativci. Sorry, Kenijci! Ova je za raju.

Upoznat ćete naše vječne rivale, neke super jake momke i djevojke, i uživati u fantastičnom druženju uz grah u domu “Ozonski raj”. Pokušajte pratiti Valtera, ako želite izgoriti već u prvom krugu.

Jasmin Vuk

Vidjet ćete Vuka gore. Možda kako preskače neku ogradu, nastojeći da sebi skrati muke. Uglavnom je bezopasan, ali… Držite grah na oku u njegovoj blizini. Pripazite s kim se upuštate u diskusiju o pejsu, mogla bi i glava da vas zaboli – od planinskog zraka. Pokušajte se osmijehnuti onom viskom plavom što stoji iza fotoaparata. On će vaše slike svakako objaviti, pa je bolje da ne plašite malu djecu.

Trči… DRUGAČIJE! Ili trči kako god možeš. Onog časa kad prođeš finiš, zaboravit ćeš na umor, i biti jednostavno sretan što si tu. Tako je na Igmanu.

Iskoristite rane prijave do 27. maja. Ako i zakasnite, imate šansu prijaviti se sve do 3. juna.

Divno je vidjeti u šta je izrasla ova priča. Pišemo dalje, svi ste pozvani!

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakMože li pivo ubrzati oporavak?
Sljedeći članak5. BANJALUČKI POLUMARATON: Domaća elita iskoristila priliku
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.