5. BANJALUČKI POLUMARATON: Domaća elita iskoristila priliku

U lijepoj, prije svega trkačkoj atmosferi, održano je peto izdanje Banjalučkog polumaratona, manifestacije koja je u organizaciji TRK Banjaluka u dva dana okupila različite dobne grupe na svojih pet trka (polumaraton, štafetni polumaraton, trka na 10km, Fan Run, Bambini trka za najmlađe).

2487
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Banjaluka je prethodnih godina postala prepoznatljiva po dosta sunčanim trkama kakve pretežno u ovom dijelu godine dočekaju trkače, međutim za današnji dan su svi pomalo strahovali od jake kiše.

Ipak trkači su na kraju dobili gotovo idealne uslove za trčanje, najbolje koje su mogli poželiti s obzirom na najave prethodnih dana. A na stazi, uz geslo “Tvoj grad, tvoja trka!” su se priliku imali istaći jaki domaći i regionalni takmičari jer je trka okupila upravo poznata lica sa domaće scene.

Pobjednik Banjalučkog polumaratona je Srđan Samardžić (1:10:36), drugi je Alija Imamović (1:14:52), a treći Sreto Krstić (1:18:11). Četvrti je bio Davor Vidović (1:18:13) koji je tako zaslužio posebnu nagradu za najbržeg Banjalučanina. U ženskoj konkurenciji je najbolja bila Teodora Simović (1:18:58), druga je Tunde Szabo (1:19:42), a treća Amela Trožić (1:29:51).

Prvo mjesto na 10 kilometara je osvojio Osman Junuzović, drugo Belmin Mrkanović, a treće mjesto Božidar Vujić. U ženskoj kategoriji prva je Nevena Jovanović, druga Lucia Kimani, a treća Evelina Marić. Pobjednik Fan Run trke je Rajko Todorović iz Čelinca.

Kompletne rezultate polumaratonske trke možete provjeriti na LINK-u. U sljedećim danima čitajte na MT više o Banjalučkom polumaratonu.

Nevena Jovanović

Vaši komentari

Banner