4. PHARMAMED TRAVNIK NOĆNA UTRKA: Trčite u muzeju pod otvorenim nebom

Travnik će 31. augusta biti domaćin četvrte po redu “Pharmamed Travnik noćne utrke”.

3236
Foto: Dražen Filipović

Moje trčanje – trcanje.net

Prijave su već otvorene putem web stranice.

Utrku kao i dosad organizuje Centar za edukaciju mladih, a pod generalnim pokroviteljstvom Pharmamed d.o.o.

I ove godine se trči petokilometarska trasa kroz najljepše dijelove Travnika, a za učešće na utrci mogu se prijaviti svi zainteresirani, bez obzira na to da li se trčanjem bave profesionalno ili rekreativno. Kao i prethodnih godina i za najmlađe istog dana priprema se utrka pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK LC. Na „Helen Doron Kids’ Fun Run“ moći će učestvovati mališani uzrasta od 4 do 11 godina, u četiri uzrasne kategorije, a prijave za ovu utrku otvaramo uskoro.

„Pharmamed Travnik noćna utrka“, kao cjelodnevni događaj, iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika, posjetitelja, ali i volontera, javnih ustanova i organizacija, koje žele dati svoj doprinos organizaciji ovog velikog događaja u Travniku.

Protekle godine utrka je oborila sve rekorde, sa gotovo 1.200 trkača na noćnoj, dječijoj i revijalnoj utrci, više od 5.000 posjetitelja iz cijele BiH, te 130 članova organizacionog tima, koji se pobrinuo da sve planirane aktivnosti proteknu bez greške.

Nemanja Cerovac, atletski reprezentativac Srbije i drugoplasirani na prošlogodišnjoj utrci, svoje utiske opisao je riječima:

– Travnik treba da bude ponosan. Mnogi od nas su učestvovali na trkama europskog i svjetskog kalibra, a ovu trku svrstavam u jednu od tih i u top pet trka koje sam trčao.

Trkači kažu da trčati petokilometarsku utrku nije zahtjevno, ali trčati jednim od najljepših gradova, muzejom pod otvorenim nebom, kojem noć daje posebnu draž, iskustvo je koje ne žele propustiti, a kada tome dodate vrhunsku organizaciju, Travnik noćna utrka je događaj na kojem moraju učestvovati.

Kako je to izgledalo prošle godine u Travniku možete provjeriti na: LINK1, LINK2, LINK3, kao i našem FOTO ALBUMU.

Vaši komentari

Banner