TRAVNIK NOĆNA UTRKA (VIDEO): 5K za europskih Top 5

Oko 1.000 učesnika imala je trkačka manifestacija u Travniku, a u sklopu koje su održane dječje trke i centralna trka na 5 kilometara.

2595

Moje trčanje – trcanje.net

Kakva je atmosfera vladala u subotnju večer u centru Travnika, pokušali smo zabilježiti i video zapisom.

Dojmovi trkača su u velikoj većini vrlo pozitivni, a trkački brojnu manifestaciju pratio je i veliki broj navijača koji su bodrili učesnike duž staze i posebno u cilju, slično onome što smo još mogli vidjeti na noćnoj trci u Zenici prošlog proljeća.

– Zadovoljni smo kako su se odvijale aktivnosti oko trke, sve je prošlo bez problema i nadamo se da ćemo sljedeće godine imati još više takmičara, izjavio je Rismir Krajišnik, PR Centra za edukaciju mladih, organizatora trke u Travniku.

I atletičari koji su se našli na pobjedničkom podiju su isticali vrijednost manifestacije, atraktivnost i posebnost događaja u Travniku, a bez potrebe da u toj mjeri podilazi domaćinima drugoplasirani u muškoj konkurenciji, Nemanja Cerovac, je kazao da mu je Travnik 5K u Top trka na kojima je učestvovao.

– Travnik treba da bude ponosan. Mnogi od nas na podiju su učestvovali na trkama europskog i svjetskog kalibra, a ovu trku svrstavam u jednu od tih, i u Top 5 trka koje sam trčao, rekao je Cerovac.

Vaši komentari

Banner