28. PO REDU: Priprema se najbolji Zagrebački maraton ikad

Na Međunarodni dan žena, otvorene su prijave za 28. Zagrebački maraton koji će se održati 13. listopada 2019. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića.

3033
Banner
Banner

PR tekst: Gordana Bralić

Dan ranije, 12. listopada 2019. održati će se dječije utrke na Trgu bana Josipa Jelačića sa startom u 10 sati.

U prva tri mjeseca od otvaranja prijava utrke je prijavilo preko 2500 trkača, a još su četiri mjeseca pred nama. Zasigurno nas očekuju najmasovnije utrke Zagrebačkog maratona dosad.

Ove godine unosimo brojne novosti u sami program utrka i maratonskog vikenda sa ciljem povećanja trkača iz zemlje i inozemstva te pozicioniranja našeg glavnog grada i najvećeg maratona na kartu trkačih turističkih destinacija.

Našim sudionicima smo osigurali brojne novitete:

  • Utrka građana na 5 km se mijenja u Garmin 10 km utrku sa startom 13. listopada 2019. u 9 sati. Utrke 10 km su sve popularnije među trkačkom populacijom jer predstavljaju veći izazov i za početnike, te uz ravnu trasu Zagrebačkog maratona nudi mogućnost ostvarenja osobnih rekorda.

  • Velika novost je i maratonska štafeta sa 4 dionice (14 km, 7 km, 14 km, 7 km) i to u kategorijama muška, ženska i mješovita (2 M I 2 Ž) štafeta.
  • Utrke maratona, polumaratona i štafeta startaju 13. listopada 2019. u 10 sati sa Trga bana Josipa Jelačića.
  • Humanitarna akcija pod nazivom “Pusti baterije, napuni pluća” gdje članove Udruge INSPIRO želimo aktivno i konkretno podržati kroz utrke Zagrebačkog maratona i pozvati sve naše trkače da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji. Želja nam je aktivirati sve sudionike utrka Zagrebačkog maratona da nam pomognu i kroz plemenitu gestu omoguće stručan i kvalitetan rad na pripremama i rehabilitaciji osoba sa transplatiranim plućima. Kod prijave utrke po želji svi sudionici imaju mogućnost označiti polje da žele sudjelovati u humanitarnoj akciji te na taj način uz plaćanje startnine platiti dodanih 20 kn koje će se namjenski koristiti za rehabilitaciju i stručni rad sa osobama nakon transplatacije pluća koja će ih osposobiti za normalno kretanje i aktivan život.
  • Uveli smo novi IT sustav prijava na utrke koji će olakšati svim sudionicima prijave te eventualne samostalne naknadne izmjene te daleko veće mogućnosti uplata startnina koje će olakšati proces prijave hrvatskim i inozemnim sudionicima.
  • Startni paket ove godine biti će još bogatiji! Uz postojeću, sada već tradicionalnu unikatnu finišersku medalju koja će ove godine nositi znak Medvedgrada svi naši sudionici dobiti će kvalitetnu trkaču majicu dugih rukava. Time Zagrebački maraton brine o svojim trkačima i u hladnijim mjesecima.

  • Od travnja pa sve do listopada redovito organiziramo, zajedno sa našim partnerima, zajedničke besplatne treninge na raznim lokacijama u Zagrebu kako bi aktivirali sudionike i osigurali brojna zabavna druženja i kvalitetno osmišljenje treninge. Treninge rade i provode naše najbolje dugoprugašice Marija Vrajić – Trošić, Matea Matošević – Hačić, Bojana Bjeljac i Nikolina Stepan.
  • Pripremili smo i bogatiji maratonski vikend koji će posebno razveseliti naše sudionike i sugrađane sa brojnim glazbenim punktovima duž trase utrke te koncertom i druženjem u subotu dan prije utrka na Trgu bana Josipa Jelačića.

Veselimo se ovogodišnjem Zagrebačkom maratonu kojeg će obilježiti najveći broj sudionika, brojni noviteti koje smo uveli te aktivno sudjelovanje i pripreme u mjesecima uoči maratonskog vikenda.

Raspis i sve informacije o utrkama Zagrebačkog maratona možete naći na web stranici.

Vaši komentari

Banner