2. TUZLANSKI POLUMARATON (VIDEO): Tuzlanska subotnja večer je pripala trkačima

Zabilježili smo video zapisom atmosferu na 2. Tuzlanskom polumaratonu prije, tokom i poslije trke, kao i izjave nekih od učesnika.

2043
Banner

Video: Dražen Filipović

Tuzla je u subotu večer, i pored fudbalskog derbija Premijer lige, ipak bila prvenstveno trkački grad.

Sama činjenica da se broj učesnika znatno povećao, morala je organizatore učiniti zadovoljnima.

– S obzirom na broj prijavljenih trkača bili smo prinuđeni da prebacimo start sa Panonike na Trg slobode kako bi svi učesnici mogli da bezbjedno startaju. Veoma smo zadovoljni odzivom za ovu godinu što je potvrda da smo bili dobri domaćini prošle godine, odnosno da se trkači rado vraćaju u naš grad, kazao je predsjednik ARK Rekreativci Tuzla Suad Suljić.

Na Pan Run trci (5km) je pobijedio Osman Junuzović sa vremenom 15:50 (tempo: 3:10).

– Sjajna trka, predivna atmosfera i staza, rekao je Junuzović koji se tek oporavio od bolesti i ulazi u pravi trening.

– Prezadovoljan sam jer sam se strahovito brzo vratio s obzirom kakav sam imao problem. Slijedi mi sad još par jačih uličnih trka na koje sam pozvan.

Pobjednica polumaratonske trke u ženskoj konkurenciji, legendarna Olivera Jevtić iz Srbije, je istrčala 1:17:41 i bila peta u ukupnom poretku, odnosno pobijedila i neka zvučna muška atletska imena.

Nisam očekivala ovako sjajan rezultat. To me je natjerala konkurencija, odnosno takmičarka iz Mađarske Zita Kacser koja ima 1:13 polumaraton. Došla sam jako umorna jer imam u nogama maratonski trening i htjela sam možda malo i lakše proći, ali konkurencija vas tjera da trčite puno jače od planiranog. Zaista sam presrećna rezultatom i plasmanom, izjavila je Jevtić i dodala:

– Iskoristit ću sljedeća dva mjeseca priprema jer sam bila dosta odsutna zbog problema sa povredama. Ovo je kao moj neki novi početak. Daleko sam od prave forme, ali ovaj rezultat mi daje za pravo da mislim kako sam na pravom putu i da mi treba malo vremena da uđem u pravu formu.

Vaši komentari

Banner