(VIDEO): 2. CAZINSKI MARATON: Od ranojutarnjeg zagrijavanja do popodnevne krajiške trahane

Prethodnog vikenda je uspješno održano drugo izdanje Cazinskog maratona koji je zabilježio pomake u svim segmentima, a vrijedni organizatori (o čijim novim projektima ćemo uskoro pisati) su već odredili i termin sljedeće trke: 9. 8. 2020. godine.

1579
Foto: Maid Klepo
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Za domaće takmičare centralni događaj je bilo državno prvenstvo na kojem su titule najboljih zasluženo osvojili Srđan Samardžić i Amela Trožić.

Ovo je bilo tek drugo bh. prvenstvo u maratonu i bilo je dosta kvalitetnije nego prošlogodišnje, u obje konkurencije (muškoj i ženskoj). Naravno, održane su i trke na 5km, 10km i 21,1km.

Osim toga, pažnju trkača u Cazinu je, i prošle i ove godine, okupirala staza sa puno okreta i uspona (po Garminu se skupi preko 300m elevacije) koja se na maratonu ponovi 6 puta, a što je zajedno sa vremenskim uslovima usred ljeta, ipak čini nešto težom.

U video prilogu smo zabilježili dojmove nekih od učesnika/organizatora, koliko se to već bilo sposobno poslije trčanja maratona. Ipak MT tim se svih prethodnih godina za bolji izvještaj trudi biti uz bok s vama, na stazi, sa istim mukama, te na taj način biti u mogućnosti donijeti priču direktno sa terena, odnosno bolje shvatiti potrebe i zahtjeve svih nas.

O samim rezultatima i organizaciji trke više doznajte u tekstovima (LINK1, LINK2), a atmosferu iz Cazina vam može dodatno dočarati i foto album na našoj Facebook stranici.

Poslije teške trke u Cazinu su se trkači mogli okrijepiti krajiškom trahanom koju su domaćini spremali za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. Riječ je o projektu koji se realizirao u saradnji sa Udruženjem kuhara BiH, a u okviru obilježavanja Dana Grada Cazina. U šerpi zapremine 4.000 litara je skuhano 8.000 porcija za posluživanje.

Foto: cazin.net

Vaši komentari

Banner