UNBOXING: Nova verzija Nike patike za široke trkačke mase

U redakciju Moje trčanje stigla je nova, 36. verzija Air Zoom Pegasusa– najpoznatije i najprodavanije Nike patike za trčanje koja je jednako popularna, kako kod profesionalaca, tako i kod rekreativnih trkača.

2726
Foto: Four Pixel Studio

Moje trčanje – trcanje.net

U više od tri decenije model Nike Air Zoom Pegasus doživio je brojne tehnološke promjene pružajući istovremeno podršku za vrijeme treninga rekreativcima, ali i najboljim svjetskim trkačima.

Šta donosi novi Pegasus?

Novo, 36. izdanje Pegasusa donosi neke novine:

U fokus nove Nike Zoom serije Fast Pack stavljena je brzina.

Pegasus 36 ima sve najbolje od Pegasusa uz poboljšano gornjište koje je prozračno. To je bitan dodatak čije prednosti ćete brzo osjetiti kada obujete ovu patiku.

Kako bi omogućio snažnije prianjanje uz mokru ili neku drugu nestabilnu podlogu, Nike je Pegasus 36 obložio posebnim uloškom po cijeloj potplati što trčanje čini opuštajućim, a nevezano za podlogu i okolnosti u kojima se trči.

Zahvaljujući tehnologiji Nike Air Zoom u punoj dužini đona, obloženoj Cushion pjenom u središnjem dijelu i ultra-osjetljivoj Nike Zoom pjeni u podnožju, svaka patika iz Nike Zoom porodice pruža posebno iskustvo.

Jezik patike novog modela je tanji nego ranije, a pertle su integrisane sa inovativnim gornjištem i doslovno se privijaju kada se zavežu. Način njihovog integrisanja u patiku je vrlo zanimljiv i djeluje baš udobno. To omogućava da trčite bez bojazni da će patika mnogo da se pomjera oko noge.

36-to izdanje Pegasusa je neutralna trkačka patika koja je napravljena za cestovno trčanje. Kako god da gazite, ova patika će vam odgovarati zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu i tehnologijama koje su korištene.

Cjelokupan dizajn je takav da vam doslovno patika obgrli stopalo, istovremeno nježna, ali i dobra podrška kod trčanja.

Fast Pack kolekcija dolazi sa inovativnim nijansama neon zelene boje i predstavlja boju najviše vidljivu ljudskom oku. Specijalno za Nike, kreirana je posebna neon nijansa, koja je nazvana Nike Phantom Glow, jer njena spoljašnost stvara energičan sjaj i osigurava da svaka nijansa bude primijećena na stazi. Ova osobina je veoma bitna kod smanjene vidljivosti.

Zaključak

Najveća nadogradnja u odnosu na Nike Air Zoom Pegasus 35 je poboljšano gornjište, slično, ali sa više prozračnosti. Otvori na vrhu i sa strane patike omogućavaju strujanje vazduha i hlade stopalo tokom trčanja. Ojačan Flywire sistem u središnjem dijelu, pruža sigurnost prilikom povećanja brzine, dok tanji jezik i omotač oko pete obezbjeđuju veću udobnost, ali i ne opterećuju tetive. Ovaj dio je urađen kao kod modela Zoom Fly.

Ako se vratimo u početke nastanka Nike patika, želja Bila Bowermana je bila da napravi patiku po mjeri za svakog trkača, a pritom se misli na patiku koja će svakom ko je nosi omogućiti da ostvari svoj maksimalni potencijal.

Cushion pjena u središnjem dijelu patike

Pegasus serija je to i dokazala, čini se da se u njoj najviše potvrdila ta Bowermanova želja, a iz serije u seriju ova patika je sve više prilagođena trkačima, njihovim stopalima i želji da trče brže.

Najnoviji model Nike Air Zoom Pegasusa 36 možete pronaći u Sport Vision radnjama i njihovom online shopu, i sami se uvjeriti u sve prednosti koje nova tehnologija donosi u ovom modelu.

Vaši komentari

Banner