RUN4ERASMUS: 5K trka na Vilsonovom šetalištu u nedjelju

Studentska organizacija Western Balkans Alumni Association (WBAA) i Mreža studenata BiH (ESN BiH) pozivaju sve zainteresovane da se prijave na trku Run4Erasmus koja će biti održana u nedjelju, 20. oktobra, u periodu od 9:00 do 12:00 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

1713

Moje trčanje – trcanje.net

Vrijeme početka trke je 10 sati kod Mosta Suade i Olge.

Dužina trke je 5 kilometara, a takmičari će trčati na dionici od Mosta Suade i Olge do zgrade Elektroprivrede.

Svrha trke Run4Erasmus je promocija studentskih i akademskih programa razmjena u zemljama Evrope te promocija drugih prilika koje se nude mladima s ciljem akademskog usavršavanja i profesionalnog razvoja. Također, trka je idealan prostor za promociju zdravog načina života.

Osnaživanje mreže

WBAA je organizacija koja okuplja bivše stipendiste i stipendistice Erasmus+ programa akademske razmjene iz zemalja Zapadnog Balkana. Neki od glavnih ciljeva WBAA jesu osnivanje jake regionalne mreže bivših stipendista i stipendistica koja će se zalagati za modernizaciju i poboljšanje kvaliteta visokog obrazovanja u regionu, kao i osnaživanje mladih ljudi Zapadnog Balkana u njihovom akademskom i profesionalnom razvoju.

Na trci će biti prisutni alumnisti i alumnistice Erasmus+ programa koji će iz prve ruke ponuditi sve potrebne informacije o studiju u inostranstvu i podijeliti svoja iskustva sa zainteresovanima. Učešće na trci je besplatno, a za učesnike i učesnice su obezbijeđene medalje, majice i elektronski certifikati. Tokom cijelog događaja obezbijeđeno je i osvježenje od partnera: EU Info Centar i Mreža studenata BiH (ESN).

Prijave do 19. oktobra

Svi učesnici/ce su obavezni prijaviti se na trku putem linka za prijavu te na dan trke doći u 9:00 sati kako bi preuzeli majice, brojeve i drugu opremu za praćenje trkača. Rok za prijave je 19. oktobar.

Vaši komentari

Banner