MT VIRTUALNE TRKE: Provjerite ko su najbolji u martu i uključite se u aprilski izazov

Nedugo nakon što je pandemija korona virusa počela odlagati naša takmičenja, okrenuli smo se drukčijim izazovima.

2056
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ostati “gladan”, inspiriran i motiviran je temelj za svakog trkača.

Među tim malim izazovima su i MT virtualne trke koje smo pokrenuli 14. marta pa ovoga puta donosimo rezultate za prethodni mjesec.

Izdvojit ćemo najbolje po disciplinama ukupno i za BiH (za ovu kategoriju ste trebali imati Strava nalog registriran pod BiH).

Ukupno, 5K: Ante Živković i Tijana Kabić; 10K: Ante Živković i Tijana Kabić; 21,1K: Ante Živković i Sanja Đikić; najviše kilometara: Yuriy Galkin: (739) i Andrea Tuđa (418).

BiH, 5K: Ersan Bijedić i Mirela Babić Čučak; 10K: Ersan Bijedić i Mirela Babić Čučak; 21,1K: Ersan Bijedić; najviše kilometara: Ersan Bijedić: (436) i Adrijana Novak Juka (40).

Kompletne rezultate provjerite u galeriji rezultata ispod.

Aprilske virtualne trke

  1. Pridruži se Moje trčanje Strava klubu ako već nisi.

2. Pridruži se i istrči jednu od virtualnih utrka/učestvuj u jednom od sljedećih izazova na Stravi tokom mjeseca aprila:

10K TRKA

5K TRKA  

Istrči najviše kilometara tokom aprila

Početkom maja donosimo pregled Top 100 trkača iz Strava Moje trčanje kluba na svim distancama, kao i Top 10 najboljih bh. trkača* na spomenutim virtualnim trkama.

*Vaš Strava nalog mora biti registriran pod BiH.

U aprilskom izazovu smo izbacili trke duže od 10km kako u vrijeme pandemije ne bi poticali na predug boravak van kuće, niti na preteške treninge koji mogu negativno uticati na imunitet. S druge strane solidna mjesečna kilometraža se može dostići i redovnom treningu u trajanju do sat vremena. Više o tome kako odgovorno pristupiti treningu u vrijeme pandemije čitajte OVDJE.

Vaši komentari

Banner