(VIDEO) 5. MOSTARSKI POLUMARATON / STOJANOVIĆ: Mostar je dao dobar primjer onima kojima je lakše da otkažu trke

Vjerovatno dijelom otkazivanje brojnih trka usljed pandemije koronavirusa, ali sigurno i radi rasta same organizacije, peto izdanje Mostarskog polumaratona je imalo rekordan broj učesnika.

2316
Ognjen Stojanović (Foto: Anita Selec)
Banner

Piše: Ersan Bijedić

To se posebno odnosi na polumaratonsku trku koja je imala 666 finišera, što je cifra kakvu u Bosni i Hercegovini nadilaze samo Sarajevski i Banjalučki polumaraton u doba prije pandemije.

Više o rezultatima sa trke na OVOM LINK-u.

Osim toga humanitarna trka na 4 kilometra je imala 463 finišera.

Prve dojmove učesnika po održanoj trci donosimo u kratkom videu prilogu.

Pobjednik iz Srbije, prvenstveno triatlonac, ali i prvak Srbije u polumaratonu za 2020. godinu, Ognjen Stojanović, je trčao lični rekord i rekord staze sa 1:08:22.

– Prezadovoljan sam ličnim rekordom i pobjedom. Staza je zanimljiva, prvih 7km je blago nizbrdo i vjetar u leđa tako da se stekne dobra prednost koja se u drugom dijelu zbog dosta krivina i vjetra u prsa i izgubi. Tako da mislim da se to manje – više anulira i da je rezultat realan, kao na nekoj ravnoj stazi. Vrijeme nas je ispoštovalo, mislim da je 7 stupnjeva idealno za rezultat, rekao je Stojanović.

Ukoliko se želite oprobati u trčanju ili unaprijediti svoj trkački trening, učinite to kroz naš MT trening klub.

On se osvrnuo i na činjenicu da je Mostarski polumaraton organiziran u vrlo izazovnom pandemijskom periodu.

Organizatoru se zahvaljujem kad nam je u ovako teškim vremenima dao priliku da se takmičimo u ovako velikom broju. Svaka im čast, mislim da su dali dobar primjer onima kojima je lakše da otkažu trke, nego da se malo potrude i uz mjere naprave ovakav događaj. Nadam se da ću naredne godine imati priliku uskladiti svoj triatlonski kalendar i doći te nastupiti uz mnogo više publike, kazao je Stojanović.

Organizatori Mostarskog polumaratona se jako trude dizati manifestaciju na viši nivo iz godine u godinu.

Franjo Lovrić

– Zadovoljni smo da smo uopće mogli održati Mostarski polumaraton. Sačekat ćemo par dana da čujemo utiske trkača koji su nam najvažniji. Po informacijama koje imamo u cilju trkači su zadovoljni i to nas čini sretnim. Nadam se da smo i kroz ovu organizaciju napravili iskorak te da ćemo rasti i postajati sve bolja utrka, izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora utrke, Franjo Lovrić.

Vaši komentari

Banner