LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL: Tri trkačke distance na potezu slapova Koćuša – Kravica 29. 5. 2021.

Ljubuški Outdoor Festival će se održati od 28. do 30. maja 2021. godine i to je puno šira manifestacija od samo trkačke.

1926
Trkačke discipline su na rasporedu u subotu 29. 5.
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Tri dana festivala, čije je premijerno održavanje prošle godine poremetio koronavirus, su eko projekt koji predstavlja jedinstvo sporta, zdravog života, zabave, pozitivnog duha i svijesti o očuvanju prirode.

Osim niza radionica kojima će Ljubušaci biti domaćini, takmičenje će se odvijati u biciklizmu, paraglidingu i trčanju, a na MT ćemo se posebno osvrnuti na ovo posljednje.

Organizatori

Javno poduzeće Parkovi Ljubuški d.o.o. te udruge: Biciklistički Klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, Hrvatski Atletski Klub Ljubuški, GSS stanica Ljubuški i Foto Klub Fokus su organizatori i nositelji manifestacije Ljubuški Outdoor Festival uz potporu Grada Ljubuškog i Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH.

Trk preko ljubuškog bajera, pored rijeke Trebižat

Trkački dio

Ljubitelji trkačkih disciplina na LJOF-u mogu 29. maja (subota) učestvovati na tri trke. To su:

Trasu trke “Dva slapa” možete provjeriti na GARMIN LINK-u sa prošlogodišnjeg trening trka, umjesto same trke koja nije održana zbog pandemije koronavirusa.

“Dva slapa”, trka na 21.1km (start u 17h) koja spaja dva prekrasna vodopada Koćušu i Kravicu. Trasa je: asfalt, dio Bajer – pješčana podloga, staza je ravna bez većih uspona i padova, pogodna za postizanje boljih osobnih rezultata.

“Skunasticus”, trka na 10.4km (start u 18h) koja starta od rimskog vojnog logora Gračine i završava kod vodopada Kravica. Trasa staze je uglavnom ravna, trči se asfaltnim trotoarima i podlogama sve do cilja na vodopadu Kravica.

“Kids Run”, trka na 1km (start u 17h) za najmlađe natjecatelje održat će se kod vodopada Kravica. Trasa je ravna asfaltna podloga – Glavna prometnica pored Vodopada Kravica, a takmičenje se odvija u četiri kategorije.

Dio trase kojom ćete trčati na potezu Koćuša – Kravica možete vidjeti i kroz fotografije iz naših izvještaja (LINK1, LINK2) sa Ljubuške desetke iz juna 2019. godine, kao i sa prošlogodišnjeg trening druženja, održanog umjesto planiranog LJOF-a.

Startnina za dječju trku je besplatna, a za ostale dvije trke iznosi 20KM.

Startni paket za natjecatelje sadrži: finišersku medalju, LJOF aktivnu majicu, poklon paket za osvježenje i besplatni obrok. Za više informacija o trkama i načinu prijave kliknite na OVAJ LINK.

Inovativna i jedinstvena manifestacija u BiH zasigurno će biti značajan poticaj za razvoj i promociju aktivnog destinacijskog turizma u ljubuškom kraju, ali i ostalim sredinama u regiji za razvoj sličnih aktivnosti.

O manifestaciji više možete saznati i preko službene web prezentacije Ljubuški Outdoor Festivala, ali i preko njihove Facebook stranice.

Majica LJOF-a

Vaši komentari

Banner