LJUBUŠKA DESETKA: Vištica i Hrnjić pobjednici prvog izdanja trke na nasipu „Bajer”

U organizaciji udruge Zdrav Život – Kinezis i Društva pedagoga TZK Ljubuški, jutros je sa početkom u 9 sati održana prva Ljubuška desetka.

5111
Gutić, Vištica, Pokrajčić
Banner
Banner
Banner

Tekst: Nicolae Golea/Foto: Ersan Bijedić

Trka je to koja se formirala prvotno kao potreba Sanus Motus rekreativne lige (ovogodišnje 3. kolo) ali ubrzo je organizacijom i zanimanjem trkača diljem zemlje nadišla okvire lige. Trka u dužini od 10 kilometara održala se na nasipu “Bajer” kraj rijeke Trebižat u Ljubuškom, a sa startom i ciljem kraj “Baginog Mosta”.

Iz organizacije ističu da ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal općine Ljubuški za sportsko rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam. Osim toga žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti.

Iznimno vruće i sparno vrijeme dočekalo je oko 160 trkača iako je start bio u 9 sati, ali teško da je ta satnica mogla puno pomoći s obzirom na klimatske uslove u ovo doba u Hercegovini. Takve vremenske prilike su, kako saznajemo iz prve ruke, direktno uticale na samu izvedbu trkača.

Pobjednik prve Ljubuške desetke sa rezultatom 0:35:20 je poznati hrvatski triatlonac Andrej Vištica. Drugo mjesto pripalo je Urošu Gutiću koji je trčao minut sporije – 0:36:20. Ante Pokrajčić je sa 0:37:06 završio na trećem mjestu.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Alma Hrnjić čiji rezultat glasi 0:42:55. Drugo mjesto kod dama pripalo je Dijani Manđeralo sa 0:45:37, a treća je Marija Lesko – 0:47:28.

Manđeralo, Hrnjić i Lesko

Valja napomenuti kako je učešće za trku bilo besplatno, a najboljim takmičarima su osigurane novčane nagrade u obje konkurencije i to: 1. mjesto 300.00KM, 2. mjesto 200.00KM, 3. mjesto 100.00KM plus dodatne nagrade za pobjednike 3. kola Rekreativne trkačke lige.

Sve rezultate možete pogledati OVDJE.

Uskoro donosimo opširnije sa mjesta događaja gdje je nastupio i naš kolega Ersan Bijedić i sa rezultatom 0:40:38 zauzeo 8. poziciju.

Fotogalerija (klikni za uvećanje)

Vaši komentari

Banner