3. BANOVIĆKI POLUMARATON: Podno Konjuha opet trčimo 21. augusta

Treće izdanje Banovićkog polumaratona, u organizaciji ARK Banovići, je na rasporedu u subotu 21. augusta od 18 sati.

1950
Foto: Dražen Filipović
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U sklopu Banovićkog polumaratona biće održane tri trke, dječja na 800 metara (dobna uzrast od 5-13 godina u tri grupe), uz kotizaciju od 5 KM, zatim 5km (kotizacija je 30 KM) te polumaraton (kotizacija 35 KM).

Sve trke imaju start i cilj na gradskom trgu. Link za prijave možete naći OVDJE, a listu prijavljenih trkača OVDJE.

Ponosni smo što su prva dva Banovićka polumaratona uspješno organizovana, a samim tim postavljeni snažni temelji za svaki budući. Kroz naš grad protrčali su mnogobrojni trkači koji dolaze kako iz naše regije, tako i iz susjednih država te inostranstva. Vjerujemo da će svaki budući polumaraton biti stepenica više kad je u pitanju sama organizacija, kaže predsjednik ARK Banovići, Denis Šabanović.

Startni paket i nagrade

Organizator će za sve učesnike osigurati unikatne Dry Fit majicu, finišersku medalju, chip mjerenje rezultata, okrepu, osvježenje i ručak, uz mnoga druga iznenađenja. Za tri najbolja u obje konkurencije (M/Ž), te u obje trke (5km i 21.1km) su osigurane novčane nagrade.

U našem Racemapu potražite profil staze Banovićkog polumaratona.

Ostali detalji

U slučaju otkazivanja trke zbog vanrednih okolnosti, prvenstveno radi pandemije, trkačima će biti ponuđen povrat novca ili prebacivanje startnine za 2022. godinu. Organizator će posebno pratiti stanje vezano za pandemiju (COVID-19), mjere i preporuke nadležnih kriznih štabova, te prema stanju odrediti dodatna pravila ponašanja na utrci.

– Nadamo se povoljnoj situaciji u augustu. Dođite da uživamo, poručio je Šabanović.

Sve dalje informacije vezane za preuzimanje startnih paketa i ostale obavijesti, organizator će prijavljenima pružiti putem e-maila, na web stranici i putem društvenih mreža Banovićkog polumaratona (Facebook, Instagram).

Kako je to izgledalo prošle godine u Banovićima, čitajte iz naših priloga sa staze u Banovićima: LINK1, LINK2.

Vaši komentari

Banner